Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2) под командването

...
Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2) под командването
Коментари Харесай

Кораби на НАТО пристигат в Бургас

Втората непрекъсната противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2) под командването на капитан II сан Джъстин Хайнс от Кралските военноморски сили, ще дойде в Бургас в петък, откакто отпътува от Констанца предходната седмица.
Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските ни сили.

Групата е в състав от флагмански транспортен съд HMS ENTERPRISE (кораб на Кралските ВМС), TCG AKСAY (кораб на турските Военноморски сили вид минен ловец) и ROS Lupu Dinescu (кораб на румънските Военноморски сили вид миночистач).

Корабите организират рутинно посещаване на пристанището в Бургас, като част от засиленото наличие на НАТО в Черноморския район в поддръжка на националния суверенитет посредством групова защита.

Планираните действия за визитата включват публични срещи с локалните цивилни и военноморски управляващи и обмисляне на спомагателни взаимни учения на море за усилване на оперативната съгласуемост с българския флот.

Преди визитата си в Бургас групата е патрулирала както в Черно море, по този начин и в Средиземно море, провеждайки учения и интервенции в целия район.

SNMCMG2 е една от четирите групи кораби, които съставляват морската част на силите за отговор на НАТО и които имат уменията да подсигуряват достъпа до морските пътища и пристанища по време на рецесия.

Групите вземат участие в разнообразни многонационални учения и се образоват със съдружниците и сътрудниците от НАТО, с цел да подобрят оперативната си съгласуемост и да поддържат военните си умения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР