Втората половина на настоящия сезон се превръща в един от

...
Втората половина на настоящия сезон се превръща в един от
Коментари Харесай

Стокхолм: Отстранилият Григор играч взе само 4 гейма в следващия си двубой

Втората половина на сегашния сезон се трансформира в един от най-тежките интервали в кариерата на Григор Димитров, който не е записвал поредни победи от месец май, когато стори това на Ролан Гарос. Впоследствие първата ни ракета получи контузия в региона на бедрото по време на Уимбълдън и оттова насетне българинът по този начин и не съумява да си възвърне своята оптимална форма.

Вчера Димитров записа своето трето следващо проваляне, отстъпвайки на старта в Стокхолм от 20-годишния чех Иржи Лехечка. Самият международен номер 74 също не се намираше в по никакъв начин блестяща поредност, като нямаше записан триумф в последните си пет срещи на равнище ATP и напълно неотдавна беше надигран от различен български играч, а точно Александър Лазаров, който го острани в откриващия кръг на Sofia Open.

Григор имаше всички шансове да излезе още веднъж на победния път, защото навакса сет пасив и поведе с 5:2 точки в тайбрека на решителната част, единствено че младокът сподели по-здрави нерви в края и надви над някогашния първенец в шампионата. Днес обаче се оказа, че моментното положение на Лехечка надалеч не е толкоз впечатляваща и той беше победен от финландеца Емил Руусувуори с 6:2 6:2. 

52-рият в света направи поредност от 8 извоювани гейма в мача и взе над половината точки, които се разиграха на първия начален удар на Лехечка и справедливо продължи към четвъртфиналите в шведската столица, където го чака конфликт с един всред Франсис Тиафо и Елиас Имер.

What a performance,!
— Stockholm Open (@sthlm_open)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР