Втората по големина в света верига киносалони Cineworld вчера заяви,

...
Втората по големина в света верига киносалони Cineworld вчера заяви,
Коментари Харесай

Неуспешни филмови продължения са довели до спад в световния боксофис

Втората по величина в света верига киносалони Cineworld през вчерашния ден съобщи, че посещаемостта на филми през първата половина на тази година е спаднала. Според нея " Отмъстителите: Краят ", който измести " Аватар " и стана най-продаваният филм на всички времена, не е съумял да компенсира редица други не толкоз запаметяващи се заглавия, съобщи " Гардиън ".

Компанията заяви, че спадът на феновете в първата половина на годината е с повече от 14 % - от 15.8 млн. през 2018 година до 136 млн. тази година. Това е довело и до забележителен спад на приходите за този интервал. Той се е понижил с 11 % до 2.1 милиарда $. Брутната облага е паднала с 13 % до 140 млн. $.

Компанията съобщи, че е очаквала това, тъй като Черната пантера ", " Отмъстителите: Война до безкрайност " и " Джурасик свят: Рухналото кралство ", които са и най-успешните филми за 2018 година, са излезли през първата й половина. Това акцентира и изпълнителният шеф на Cineworld Антъни Блум.

Дори заглавия като " Аладин " и " Капитан Марвел " не са подобрили задоволително резултатите в международния боксофис. Това значително се дължи на поредност от бледи продължения - " Мъже в черно: Международна опасност ", " Годзила: Кралят на чудовищата " и втората част на " Лего Филмът 2 ".

Cineworld се надява, че цифрите за цялата година ще се подобрят след излизането на новите елементи на " Междузвездни войни " и " Замръзналото кралство ". Други заглавия, които се чакат са " То: Глава втора " и " Жокерът ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР