Втората по големина нефтена компания в Русия ОАО Лукойл призова

...
Втората по големина нефтена компания в Русия ОАО Лукойл призова
Коментари Харесай

ЛУКОЙЛ призова за спиране на въоръжения конфликт в Украйна

Втората по величина нефтена компания в Русия ОАО " Лукойл " прикани нощес за прекъсване на войната в Украйна. Така петролният колос стана първата огромна национална съветска компания, която прикани за прекъсване на въоръжения спор, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Призоваваме за бързо прекъсване на въоръжения спор и поддържаме безусловно уреждането му посредством преговорен развой и дипломатически средства ", съобщи в официално съобщение Съветът на шефовете на " Лукойл ", която е най-голямата частна съветска петролна компания.

В текста се показва, че компанията е " обезпокоена от трагичните събития, протичащи се в Украйна " и се показва " надълбоко състрадание към всички наранени от тази покруса ".

" Компанията поставя всички старания за продължение на стабилната работа в във всички страни и райони, в които участва, изпълнявайки своята съществена задача - да обезпечи надеждни доставки на сила за потребителите от целия свят ", се споделя още в официалното съобщение.

От компанията твърдят, че в своята активност се стремят към подсилване на мира, мегдународните връзки и филантропичните връзки.

Междувременно стана ясно, че съветският президент Владимир Путин е провел телефонен диалог със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, в който е декларирал, че политизирането на световните енергийни доставки е нерприемливо, съобщи ТАСС, като се базира на пресслужбата на Кремъл.

Путин и Салман са разискали западните наказания и са се разбрали, че двете страни ще продължат да координират работата си в границите на ОПЕК+.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР