Втората година от майчинството да е равно на минималната заплата,

...
Втората година от майчинството да е равно на минималната заплата,
Коментари Харесай

Нова идея: Втората година от майчинството да е равнo на минималната заплата

Втората година от майчинството да е равно на минималната заплата, а таванът на пенсиите последователно да отпадне - по тази причина ще упорства общественият министър Георги Гьоков, оповестиха за bTV от ведомството.

Сега таванът на пенсията е 1500 лв..
Снимка: btvnovinite.bg
Социалният министър ще упорства тази сума още веднъж да се обвърже с размера на оптималния застрахователен приход, както беше преди години. Което значи, че когато приходът пораства – автоматизирано ще пораства и оптималната пенсия.

Идеята е в бъдеще таванът последователно да отпадне и всеки пенсионер да получава действителната сума, по отношение на осигурителния си принос.
„ Основното предизвикателство е в това дали държавното управление ще събере кураж да усили оптималния застрахователен приход толкоз, колкото трябваше той да бъде повишен още през предходната година и дали административно ще усили минималните осигурителни приходи. На всички би трябвало да ни е ясно, че в случай че това не се случи – няма по какъв начин да има нарастване на пенсиите, защото в последна сметка пенсиите се заплащат от осигуровките на работещите през днешния ден “, разяснява Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “.
Снимка: btvnovinite.bg
В момента към 34 хиляди пенсионери получават пенсия, лимитирана до тавана вместо това, което заслужават. На минимална пенсия са малко над 1 млн. възрастни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР