Втората доза от ваксината срещу COVID-19 може да е разработена

...
Втората доза от ваксината срещу COVID-19 може да е разработена
Коментари Харесай

Комбинирането на ваксини срещу COVID-19 на различни компании е допустимо, но все още в процес на проучване

Втората доза от имунизацията против COVID-19 може да е създадена по същата технология, само че от друг производител при избрани условия, съобщи в четвъртък Уан Бин от Държавната комисия по опазване на здравето на конференция, обещавайки нарастване на доставките на фона на известията за дефицит на ваксини на някои места, предава Радио Китай.

Втората доза ваксина би трябвало да се инжектира в границите на 3 до 8 седмици след първата. При някои специфични условия е допустимо тя да е на друга компания, само че създадена по същата технология, уточни Уан Бин.

До 28 април в Китай са инжектирани над 250 милиона дози ваксини против новия ковид. В момента в страната се употребяват инактивираните ваксини на „ Синофарм “ и „ Синовак “, рекомбинантната аденовирусна векторна ваксина на „ CanSinoBIO “ и рекомбинантната субединична ваксина на „ Anhui Zhifei Longcom Biologic Pharmacy “.

Комбинирането на ваксини от два разнообразни производителя е възможно, когато има дефицит, сподели Джуан Шълихъ, специалист от Гуанджоу, пред Глобъл Таймс. Според него обаче е по-добре втората доза да е на една и съща компания, въпреки и да се наложи да се изчака повече, защото към момента няма задоволително изследвания.

На някои места по света, като Бразилия и Англия, се организират клинични изпитвания за смесването на разнообразни ваксини, даже и на създадени с разнообразни технологии.

Китайките власи и производители също изследват по какъв начин да се усили успеваемостта на съществуващите ваксини посредством комбинирането им, сподели шефът на китайския Център за надзор и предварителна защита на болесттите Гао Фу в извънредно изявление за Глобъл Таймс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР