Втората част от партидата танкове Abrams, обещани от САЩ на

...
Втората част от партидата танкове Abrams, обещани от САЩ на
Коментари Харесай

Der Muenchner Merkur: САЩ закъсняха с доставката на Abrams за Украйна

Втората част от партидата танкове Abrams, обещани от Съединени американски щати на Украйна, към този момент са в страната, само че мнозина от специалисти се притесняват, че доставката им е прекомерно закъсняла, означават в редакцията на баварския вестник Der Münchner Merkur.

Съединени американски щати се съгласиха да доставят Abrams на Украйна през януари. Машините, дружно с мостри от Англия и Германия, са предопределени да образуват неразделна част от украинската контраатака против съветските сили. През януари тази година Вашингтон разгласи, че общо 31 от този модел танкове ще бъдат изпратени в Украйна. Първата доставка се състоя през септември.

Останалите явно бяха доставени на Украйна в средата на октомври, потвърдиха американските военни по-рано. Твърде късно, сигнализират някои наблюдаващи.

Бройката " не може да направи разлика “

Танковете дават на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) скъп подтик за комбинирани маневри против съветските сили. Въпреки това, някои западни специалисти и украински публични лица считат, че размерът, времето и проблематичната логистика сега не разрешават да се реализира въздействието, което Abrams другояче биха могли да имат за Украйна.

Общо 31 танка " не могат да създадат разлика “, макар че Киев бе " доста признателен “ за доставките, споделя Олексий Хончаренко, член на украинския парламент. Тази година наподобява, че Abrams идват прекомерно късно, с цел да се подсилят в действителност изтощителните старания на Украйна в южната и източната част на страната, изясни депутатът пред Newsweek. В същото време също е ясно, че войната ще продължи и през идната година.

Изследователят Марина Мирон от Института за военни проучвания към Кралския лицей в Лондон прави оценка обстановката по сходен метод. Само Abrams не са задоволителни, с цел да извърнат хода на войната в интерес на украинците. А представители на военните кръгове са безапелационни, че ще мине известно време, преди Abrams да може да бъде изпратен в борба. Украйна първо би трябвало да сътвори нови линии за доставка на муниции и аварийни елементи и да подсигурява, че има задоволително налични бойци, които са способни да ръководят машините.

Зимата прави задачата на Abrams във войната в Украйна по-трудна

Всико това изисква време, което най-малко тази година към този момент не е налично. Втората част от доставката за Съединени американски щати идва в миг, когато прословутата разпутица в Украйна и по-тежките зимни условия на фронта към този момент се усещат. Тежкият танк Abrams ще има лимитирана маневреност в кален терен, настояват специалисти. Следователно той евентуално ще се нуждае от бронирани транспортни средства, с цел да го измъкват от калта. Опасно начинание под обстрел.

Анализаторите от дълго време са разпознали няколко характерности на Abrams, които вършат американския главен танк по-малко подобаващ за потребностите на Украйна. Той е доста по-тежък от съветския си другар и моделите от руската ера, които Украйна употребява.

Въпреки това е той е доста, доста добре брониран. В същото време украинските военни плановици би трябвало да подсигуряват, че танковете могат да минават и по мостовете в страната. Но Abrams е прекомерно тежък за доста от тези уреди. В допълнение, Abrams има доста високи разноски за гориво спрямо други модели. Постоянното му доставяне в борба може да бъде проблематично.

Украйна желае да продължи контранастъплението даже при неподходящи условия

Въпреки предстоящата смяна на времето, Украйна към този момент разгласи, че ще продължи боевете. " По-трудно е да се бием в студени, мокри и кални условия “, съобщи през септември генерал-майор Кирило Буданов, началник на украинското военно разузнаване. Но " боевете ще продължат, контранастъплението ще продължи “, акцентира той.

Abrams обаче ще би трябвало да бъдат пригодени " за доста характерни, добре премислени интервенции “, в противоположен случай 31-те танка няма да останат дълго на фронтовата линия, предизвести още Буданов предишния месец. Те ще би трябвало да бъдат употребявани в плануваните пробивни интервенции, които от своя страна би трябвало да бъдат доста добре готови и съобразени с танковете.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР