Втората част от биографията на Майк Тайсън ще бъде големият

...
Втората част от биографията на Майк Тайсън ще бъде големият
Коментари Харесай

Втората част от биографията на Майк Тайсън на пазара от 1 юни

Втората част от биографията на Майк Тайсън ще бъде огромният шлагер на летния хартиен пазар в България. Изданието със заглавие „ Създателят на Майк Тайсън “ насочва един по-различен взор върху живота на Железния. Основният акцент е върху треньора на Тайсън – Кас Д‘Амато. Взаимодействието сред двамата има за резултат един от най-доминиращите първенци в историята на бокса.

Книгата ще бъде на пазара от 1 юни, а ден по-късно е формалното показване в парка пред НДК от 12.00 ч. Цената на изданието е 25 лева с меки корици и 32 лева с твърди.

Със съдействието на ИК „ Жануа’98 представяме на вашето внимание няколко фрагмента от книгата:

Неговото име беше Кас Д‘Амато. Той изпълни главата ми с фантазии за популярност. Без този мъж нямаше да заставам и да се заглеждам през прозореца на баровски хотел. Вероятно щях да пребивавам в някакъв срутен жилищен блок в Браунсвил или да хапвам пилешки крилца с мазна лъжица в предградията, вместо да си поръчвам кордон бльо от румсървиса. Или можеше да съм мъртъв.

Наистина не разбирам по какъв начин се случи всичко това. Как по този начин този боксов управител и треньор, който живееше като заточеник на север от Ню Йорк, ме погледа по какъв начин върша спаринг за по-малко от 10 минути, когато бях на тринадесет, и планува, че ще стана най-младият международен първенец в тежка категория за всички времена?

Тази книга е за нашата връзка.

Майк Тайсън

Залата на Кас беше на най-горния етаж от полицейското ръководство в Кетскил. Вътре беше повехнало и непроветрено, само че имаше дребен кръг. По стената бяха закрепени извадки от вестници, които бяха побелели с времето. Имаше няколко по-възрастни бели гости дружно с младо момче на име Теди Атлас, което асистираше на Кас. Бях показан на Кас и още на секундата разбрах по какъв начин той контролираше всичко, протичащо се там. Просто караше въздуха да трепери в помещението. Стисна ръката ми, а по лицето му нямаше даже и намек за усмивка. Не показваше никакви страсти.

На секундата Теди Атлас хвърли взор към мен и сподели: „ Няма с кого да го пуснем да боксира. “

Стюърт изясни, че той ще се бие с мен и се качихме на кръга. Представих се в действителност добре в този първи рунд, пресирах Г-н Стюърт и го намирах с удари. Направихме придвижването с измъкването, което бяхме упражнявали и когато погледнах към Кас, видях по какъв начин се усмихва за пръв път.

„ Уау! Уау – сподели той. – Това беше красиво. “

Продължих да пресирам Стюърт във втория рунд, а той ме откри с няколко удара. Носът ми стартира съществено да кърви. Изглеждаше много по-зле, в сравнение с в действителност се усещах, и Атлас скочи на кръга.

„ Добре, Боби, видяхме задоволително “, сподели той.

„ Не, не – стачкувах. – Г-н Стюърт споделя, че не се отхвърляме. Щом сме почнали, би трябвало да изкараме три руда. “

Боби погледна към Кас. Каза му да гледа на спаринга, все едно е филм. Лицето на Кас почервеня. Погледна към своите другари, които бяха в близост. Всички те бяха усмихнати. По-късно Боби ми показа, че усетил по какъв начин тялото на Кас по някакъв чудноват метод като че ли се е трансформирало.

“Iron Ambition” – Mike Tyson and Cus D’Amato: Book Review by Thomas Hauser

READ MORE: https://t.co/vrkcXgQrzu#boxing #boxeo pic.twitter.com/vrqQgSuJ6E
— TheSweetScience (@TSSboxingnews) June 4, 2017
„ Цялото му лице се изпъна. Виждал ли си човек, който е изплашен и косата му настръхва? Е, Кас нямаше коса, само че навръх това ми подсети. Очите му бяха необятно отворени, като че ли искаше да каже „ Отново има защо да пребивавам. “. “

Кас ни пусна да създадем трети рунд, в който се оправих сносно. Теди ми смъкна ръкавиците, а Кас стартира да оказва помощ на господин Стюърт с неговите.

Видях по какъв начин приказват, само че не можех да чуя какво говореха. Не съумях да прочета изражението по лицето на Кас, което беше индиферентно. Чак по-късно разбрах по какъв начин Кас е попитал Боби: „ Дали има интерес да тренира тук? “ Боби знаеше, че желая, само че се направил на ударен и споделил, че би трябвало да поговори с мен.

По пътя към нашата кола едвам не се пръснах от очакване.

„ Мога ли да дойда още веднъж? Мислиш ли, че съм се справил “, засипвах с въпроси Боби.

„ Познай какво сподели “, насърчи ме Боби.

„ Каза, че не мога да се върна “, отвърнах. Бях едно балъче с толкоз ниско самочувствие.

Listen to my podcast as we do a deep dive on my relationship with Cus like you have never heard before! https://t.co/uvkEuYfXz6 pic.twitter.com/U3lKyVHdup
— Mike Tyson (@MikeTyson) August 24, 2017
„ Не. Той сподели: „ Боби, в случай че изключим разсейването от външните фактори, това е първенецът на планетата, а евентуално и на вселената в тежка категория. Но единствено в случай че продължи да работи, по този начин както вие сте упражнявали. “ “

„ Хайде де “, не повярвах и започнах да рева.

„ Казвам ти, тъкмо това мисли за теб – сподели Боби. – Виж, ти не си някой отпадък. Не си неудачник. Каза всичко това още първия път, когато те видя. Разбираш ли какво значи това? Но ти можеш да прецакаш всичко единствено за една секунда. Трябва да тренираш. “

„ Готов съм – споделих през сълзи. – Готов съм да упражнявам. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР