Втората антиправителствена демонстрация в Букурещ снощи премина мирно и без

...
Втората антиправителствена демонстрация в Букурещ снощи премина мирно и без
Коментари Харесай

Вторият протест срещу правителството в Румъния премина без инциденти

Втората антиправителствена проява в Букурещ нощес мина спокойно и без произшествия. Хиляди румънци в столицата и други градове на страната стачкуваха срещу корупцията и упорстваха за оставка на държавното управление.
Над 400 души са ранени при антиправителствените митинги в Румъния Сред потърпевшите са и 24 служители на реда, няколко души са задържани
По данни на Аджерпрес повече от 25 000 души са взели участие в митинга пред постройката на държавното управление на столичния площад „ Виктория”.

Снимка: Reuters

Според Ройтерс стачкуващите са били към 40 000 – „ по-малко от 100-те хиляди от предходната вечер”, отбелязва организацията.
Продължават митингите в Румъния 60 000 души желаеха през вчерашния ден оставката на социалдемократите
Те стачкуваха против политиката на левоцентристкото държавно управление на Социалдемократическата партия и Алианса на демократите и либералите, настоявайки за неговата оставка и предварителни избори.

Снимка: Reuters

Протестиращите скандираха „ Оставка”, надуваха вувузели и развяваха флагове на Румъния и на Европейския съюз.

Снимка: Теодора Трифонова

На площада бяха ситуирани подразделения на жандармерията и полицията, както и коли за спешна помощ.

Снимка: Теодора Трифонова

Автомобилното придвижване в региона беше лимитирано. До късно през нощта Площадът на успеха беше цялостен с протестиращи, съобщи специфичният делегат на bTV Теодора Трифонова .

Снимка: Теодора Трифонова

Хиляди румънци, недоволни от опитите на политиците да декриминализират корупционни закононарушения, стачкуваха през вчерашния ден и в градовете Клуж, Сибиу и Брашов в Трансилвания, в Тимишоара на границата със Сърбия и в източния град Яш.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР