Втора вечер на размирици пред парламента на Сърбия. Демонстрантите, недоволни

...
Втора вечер на размирици пред парламента на Сърбия. Демонстрантите, недоволни
Коментари Харесай

Нов протест в Сърбия срещу мерките на властта за справяне с Covid-19

Втора вечер на безредици пред Народното събрание на Сърбия. Демонстрантите, недоволни от метода, по който управляващите се пробват да се оправят с пандемията, хвърлиха факли по постройката на Скупщината в Белград. Според Б92 отпред на митинга са представители на опозиционния " Съюз за Сърбия ". Цяла нощ по улиците на сръбската столица дежурят патрули.

Телевизия Ен-1 оповестява за интервенция на жандармерията и потърпевши измежду протестиращите. Силите на реда са употребявали сълзотворен газ, а част от протестиращите са ги замеряли с бутилки.

10 служители на реда са потърпевши при безредиците в Белград, заяви сръбският вътрешен министър Небойша Стефанович. Състоянието на един от чиновниците на реда е тежко, изясни на брифинг министърът. Той означи, че полицията е съумяла да откри надзор, а през нощта по улиците на сръбската столица ще има патрули. Стефанович дефинира случилото се като опит за завладяване на властта без волята на народа, без избори и без демократична процедура.

Опозиционният " Съюз за Сърбия " изиска " деполитизиране " на Кризисния щаб за ковид в страната, който съгласно организацията е " дирижиран " от президента Александър Вучич. Съюзът настоя управлението на полицията да освободи арестуваните стачкуващи и да поеме отговорност за вчерашните конфликти пред Народното събрание.

Протести имаше по улиците на и на другите огромни сръбски градове.

В Ниш недоволни хвърляха камъни по постройка на полицията и изпочупиха стъклата на няколко автомобила на силите на реда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР