Втора вълна от коронавирус в момента не заплашва САЩ, показват

...
Втора вълна от коронавирус в момента не заплашва САЩ, показват
Коментари Харесай

Белият дом: Няма втора вълна на коронавирус в САЩ, но жертвите там са повече от тези в Първата световна война

Втора вълна от ковид сега не заплашва Съединени американски щати, демонстрират резултатите от научни проучвания, съобщи представителят на Белия дом Кейли Макинани.
" Д-р Бъркс (координаторът на Белия дом за битка против разпространяването на ковид Дебора Бъркс) ми сподели през вчерашния ден, че не претърпяваме втора вълна. Всъщност виждаме някои окуражаващи неща, да вземем за пример 6% е равнището на позитивните проби, под 6%. Както ми сподели един наш специалист, желаеме да бъдем под 10%. Имаме по-малко от 6% ", сподели Макинани пред публицисти.
Според нея се появяват обособени огнища на заболяването, по-специално, тъй като тестванията са се нараснали в тези райони. Общо растежът на заболеваемост е към 2% в множеството от щатите.
Съединените щати към този момент са дали повече жертви от началото на пандемията от починалите в Първата международна война американци, сочат данни на университета " Джонс Хопкинс ". Става въпрос за към този момент съвсем 117 000 умряли, според статистиката на университета, само че има данни и за над 119 000 смъртни случая.
Съединените щати, където доста предприятия се отварят, не престават да записват към 20 000 нови случая на инфектирани с новия ковид всеки ден. Няколко щата даже записват най-високите си равнища на нови случаи от началото на пандемията.
Администрацията на президента Доналд Тръмп, която отслаби ограниченията против вируса и вместо това се концентрира върху съживяването на стопанската система, поради идната тежка борба за преизбиране на Тръмп през ноември, упорства, че няма да има ново блокиране на стопанската система, в случай че възникне втора вълна на епидемията.
Съединените щати към този момент няма да отворят границите си с Мексико и Канада до 21 юли, оповестиха публични лица във Вашингтон, с което удължиха за трети път рестриктивните мерки за пътешестване заради пандемията.
Още: " Нов връх на инфектирани с ковид в България, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР