Втора вълна на епидемията от коронавирус е неизбежна. Това заяви

...
Втора вълна на епидемията от коронавирус е неизбежна. Това заяви
Коментари Харесай

Трудна есен за Европа - сезонен грип и К-19

Втора вълна на епидемията от ковид е неизбежна. Това съобщи през днешния ден еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис.

" Важно при последваща карантина да се подходи по-умно ", добави зам.-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас 

Националните противоепидемични ограничения би трябвало да бъдат съобразени с особеностите на популацията, в това число културологични, с цел да има публично доверие, уточни той.

Първоначално държавните управления в Европейски Съюз действаха под натиска на невиждана рецесия. По-късно те осъзнаха взаимосвързаността, потребността единният пазар да доставя питателните вериги, сезонните служащи да могат да пътуват, страните дружно да купуват медикаменти и защитни средства, означи той.

Всяка година сезонният грип създава напън над европейските здравни системи, по тази причина призоваваме страните в Европейски Съюз да обмислят дейности това да се предотврати, да вземем за пример с нараснал достъп до ваксини, с по-ранно начало на акциите за имунизиране и с разширение на обхваната на тези акции, с публични поръчки за доставяне с лекарствени произведения.

Няма страна от Европейски Съюз, където епидемията да е изчезнала, съобщи Кириакидис. Тя посочи, че още договаря с производителя на лекарството ремдесивир, което форсира възобновяване от новата заразна болест.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР