Втора поредна победа записа националният отбор по баскетбол за момчета

...
Втора поредна победа записа националният отбор по баскетбол за момчета
Коментари Харесай

Втора поредна победа за националния тим по баскетбол за момчета до 16 години

Втора поредна победа записа националният тим по баскетбол за момчета до 16 години на България. В мач от груповата фаза на Европейското състезание за тази възраст в София отборът ни измъкна сладостен успех над мощния отбор на Исландия с 66:64 точки след доста драма до последната секунда.

Кош със сирената на Станислав Хинков донесе триумфа на „ лъвчетата “, които остават на първото място във краткотрайното класиране на групата преди утрешния почивен ден.

Тимът ни имаше огромно преимущество на терена през първото полувреме, като водеше на моменти с двуцифрена разлика. След почивката исландците, които досега бяха с две победи и без загуба, излязоха решени да извърнат резултата. И съумяха в последната минута на мача. В последна сметка обаче българите откриха сили да завоюват, въпреки и инфарктно в последната секунда.

Александър Гавалюгов още веднъж бе най-резултатен за отбора ни с 18 точки. Хинков и Деян Колев записаха по 11, а Теодор Трифонов се включи с 10. Колев добави и 14 битки за дабъл-дабъл.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР