Втора нощ на бурни протести и тежки сблъсъци с полицията

...
Втора нощ на бурни протести и тежки сблъсъци с полицията
Коментари Харесай

Втора нощ на тежки сблъсъци в Сърбия

Втора нощ на бурни митинги и тежки конфликти с полицията претърпя Белград. Полицията употребява сълзотворен газ на няколко места в града, с цел да разпръсне протестиращите против въвеждането на ограничаващи ограничения за битка с ковид, предават интернационалните организации.

Въпреки че, президентът Александър Вучич даде заден ход за проектите си да вкара още веднъж полицейски час в столицата и още 16 региона в страната поради увеличаващи се случаи на инфектирани с ковид, хиляди бяха още веднъж по улиците като скандираха срещу президента и хвърляха факли, камъни и пластмасови бутилки против служителите на реда, които им дадоха отговор със сълзотворен газ, само че и с брутално принуждение и пердах с палки. По улиците бяха изкарани и бронирани коли, предава Българска телеграфна агенция. Няколко души бяха ранени при конфликти пред Народното събрание през днешния ден, в това число някои от опозиционните водачи.

Београд је устао, Србија је устала, џаба ту Вучићу полиција и кордони, не можеш истину да сакријеш преко твојих корумпираних медија!!! #Srbija#Beograd#Protestpic.twitter.com/91UseHZGwY

— Славољуб (@cNduXfGWLYqrBca) July 7, 2020
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР