Втора компания за наем на електрически тротинетки започна да предлага

...
Втора компания за наем на електрически тротинетки започна да предлага
Коментари Харесай

Американски гигант за електрически тротинетки стъпи в София

Втора компания за наем на електрически тротинетки стартира да предлага услугите си в София. Става дума за американското сдружение Bird. От август същата услуга в столицата предлага и компанията Lime.

Системата на наемане на Bird е същата като при Lime. Клиентите би трябвало да смъкват мобилното приложение и посредством сканиране на кода на тротинетката да отключат и употребяват транспортното средство.

В края на август Bird стартира работа и в Германия - в Берлин, Хамбург, Кьолн, Франкфурт и Мюнхен.

Bird Rides Inc е учредена през септември 2017 година Няколко месеца по-късно при първичното привличане на капитал събира сума в размер на 15 млн. $, а по-късно - в размер на 100 млн. $. Според информация "Ню йорк таймс " към юли 2018 година нейната пазарна стойност е 2.5 милиарда $.

Българската столица още е създала съответни законови текстове, с цел да регламентира на този тип транспорт. Затова КАТ разгласи, че стартира да глобява водачите на електрически тротитенти, а първите наказания към този момент са факт.

Представителите на Столичния общински съвет оповестяват, че имат подготвен план за промени в Закона за придвижване по пътищата. Очаква се регламентите да бъдат показани и разисквани в идващите два месеца.

Като преимущества се акцентират, че електрическите тротинетки са чист, беззвучен и комфортен метод на напредване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР