Втора колективна оставка на медицински сестри в болницата в Карлово.

...
Втора колективна оставка на медицински сестри в болницата в Карлово.
Коментари Харесай

Втора колективна оставка и протест на медицинските сестри от болницата в Карлово

Втора групова оставка на медицински сестри в болничното заведение в Карлово. Днес своите молби за овакантяване подават и всички медицинските сестри от Вътрешно поделение. Причината е, че медицинските експерти не са получили мечтаното нарастване на главната заплата от шефа на болничното заведение. Преди две седмици групова оставка подадоха медиците от Детско поделение на лечебното заведение.

Повече детайлности вижте от директното включване на Станислава Христозова.

Карлово

Искането на медицинските сестри е за съществена заплата 950 лева В момента те получават сред 720 и 750 лева Управителят на болничното заведение към този момент предложи нарастване на трудовите хонорари със 100 лева и сподели, че посредством в допълнение материално стимулиране 952 лева може да се доближи към декември.

Солидарни с настояванията на медицинските сестри са и лекарите в болничното заведение.

Управителят на болничното заведение сподели за Българска национална телевизия, че нарастването до 950 лева на всички сестри ще утежни бюджета. Затова би трябвало да се увеличи финансирането на клиничните пътеки с 20%, което, по думите му, е и искане на сдружението на общинските лечебни заведения и Българския лекарски съюз посредством новия рамков контракт, който следва да се подпише.

На второ място, съгласно управлението на болничното заведение, би трябвало и облекчение на медицинските стандарти. Карловската болница получи от страната 573 000 лева за това че е отдалечена и рискова, само че тези средства, по думите на шефа доктор Христо Пелев, са за активност, а не за заплати.

Своите оставки до края на деня приготвят и медицински сестри от детските ясли в Карлово.
 Медицински сестри и лекари излязоха на митинг в Карлово Медицински сестри и лекари излязоха на митинг в Карлово
Лекари и медицински сестри от болничното заведение в Карлово излязоха на митинг, откакто не получиха мечтаното нарастване на главната заплата от шефа на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР