Втора жертва взеха протестите на "жълтите жилетки" във Франция, предадоха

...
Втора жертва взеха протестите на "жълтите жилетки" във Франция, предадоха
Коментари Харесай

Втора жертва на протестите на „жълтите жилетки“ във Франция

Втора жертва взеха митингите на "жълтите жилетки " във Франция, предадоха осведомителните организации, съобщи Пик.
37-годишен мотоциклетист се е опитал и да заобиколи пътна обсада на протестиращите и се е сблъскал с камион. По-късно той е умрял от получените контузии.Инцидентът е станала в град Порт ле Валанс, в югоизточния департамент Дром.
Припомняме, недоволството на така наречен придвижване на "жълтите жилетки " е ориентирано против увеличението на налозите върху горивата от 1 януари 2019 година
На 17 ноември поради обсада на протестиращите в град Пон дьо Бовоазен почина жена. Тя попадна под колелата на автомобил, каран от майка отиваща с детето си на доктор. Водачката е била подплашена от стачкуващите, които са тропали по колата й.
Държавният секретар на Министерството на вътрешните работи на Франция Лоран Нунес съобщи пред телевизионния канал BFM, че следствието по случая продължава, само че към този момент "има двама починали поради блокирането на улици ".
Вътрешният министър Кристоф Кастанер е наредил на органите на реда да изтласкат протестиращите и да прекратят блокадите на складове на горива и на стратегически значими точки.
Той осъди радикализацията на гражданското придвижване, предава Нюзбг. Президентът Еманюел Макрон на собствен ред прикани протестиращите към разговор.
До момента при демонстрациите са ранени към 530 души, 17 от тях - тежко, оповестява AFP.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР