Втора жертва на тежката катастрофа в пазарджишкото село Дебращица. Снощи

...
Втора жертва на тежката катастрофа в пазарджишкото село Дебращица. Снощи
Коментари Харесай

Почина една от ранените жени, които шофьорка блъсна на тротоар в Дебращица

Втора жертва на тежката злополука в пазарджишкото село Дебращица. Снощи в МБАЛ-Пазарджик е издъхнала една от ранените дами, които 45-годишна шофьорка блъсна на тротоара в селото точно на 24 май, заяви Нова телевизия.Инцидентът стана, откакто влизайки в обитаемото място, лидерката изгубила надзор над колата си и тя се качила на тротоара, където стояли възрастните дами. Едната от тях - 76-годишна, почина на място, а другите три - на възраст сред 70 и 88 години, бяха превозени в болница с голям брой пострадвания.

Въпреки напъните на лекарите в МБАЛ-Пазарджик нощес най-тежко ранената е издъхнала. 69-годишната жена бе призната в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване с тежка черепно-мозъчна контузия и фрактура на таза. Тя бе сложена на апаратна вентилация, само че медиците са безапелационни, че пострадванията й са били несъвместими с живота.

През седмицата хората от Дебращица стартираха подписка и желаеха слагането на легнали служители на реда. Другите две ранени дами остават в болница. 76-годишната жена е с травматичен пневмоторакс е претърпяла две интервенции. Тя е настанена в Хирургичното поделение. Жената е нормализирана, контактна е и е на независимо дишане.

Другата потърпевша - 88-годишна жена, е призната в Ортопедичното поделение и също е претърпяла две интервенции поради фрактури по левия крайник и лявата ръка. Състоянието й е нормализирано, в схващане е и диша независимо.

Двете пациентки ще останат на лекуване в болничното заведение минимум към месец.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР