Втора истинска сензация порази зрителите на Световното първенство по снукър

...
Втора истинска сензация порази зрителите на Световното първенство по снукър
Коментари Харесай

Втора сензация в Крусибъл

Втора същинска сензация порази феновете на Световното състезание по снукър в " Крусибъл ", и то още в 1 кръг. След като хегемонът напоследък Марк Селби отпадна безславно с 4:10 от носителя на 1 ранкинг купа Джо Пери, пристигна ред и на първенецът от 2005 година и един от най-успешните играчи този сезон Шон Мърфи да напусне рано-рано борбата за короната.

Giant killer.#ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/PiTbAcoPVc
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 23, 2018
Световният номер 51 Джейми Джоунс се наложи повече от трагично с 10:9 над Магьосника и продължи приказната си история през месец април, откакто надали някой е очаквал тъкмо той да унищожи с 10:0 Уенбо Лян в последния кръг на квалификациите - " Деня на Страшния съд ".

What an afternoon!

Jamie Jones goes through with an incredible deciding-frame victory over Shaun Murphy - tune in now for the evening session #ilovesnooker @Betfred pic.twitter.com/A4V3ZcRGkT
— World Snooker (@WorldSnooker1) April 23, 2018
Уелсецът трябваше да показва невероятни биткаджийски умения, тъй като изоставаше с 1:4 и 5:8 в дуела с Мърфи, който обаче " се постара " с огромни пропуски в идващите фреймове да обезпечи задоволително шансове за триумф на противника си. През 2012 година още веднъж Джоунс препъна Магьосника в първи кръг в " Крусибъл " с 10:8, като тогава уелсецът правеше дебюта си в " театъра на фантазиите " в Шефилд. Носителят на купата от " Шампион на първенците " този сезон и финалист в " Шампионата на Китай ", " Пол Хънтър Класик ", Шампионата на Обединеното кралство и " Шампионата на играчите " към този момент има на сметката си две отпадания в 1 кръг в " Крусибъл " през последните три акции.

It may be #StGeorgesDay but here at the Crucible the Dragon has prevailed by slaying the Magican.

Jamie Jones has just beaten 2005 World Champion Shaun Murphy in a deciding frame battle winning 10-9.

Jones is now 80/1 to go all the way.#ilovesnooker pic.twitter.com/FVUpoOHVZN
— Betfred (@Betfred) April 23, 2018
След като бе съхранил възможностите си да не изостава крещящо в резултата, печелейки последния фрейм от първата сесия, Джоунс излезе победител и в откриващата партия за втория сегмент от мача. Мърфи обаче дръпна с 8:5, с помощта на отлични брейкове от 59, 102 и 101 преди интервала, като въобще не изглеждаше като че ли ще се срине в оставащите мигове от дуела. Джоунс съумя да изравни, възползвайки се от грешките на Магьосника, преди англичанинът да поведе още веднъж с 9:8. Уелсецът обаче отговори с необикновен сенчъри брейк от 124, с цел да вкара мача в съдбоносен фрейм, където още веднъж съумя да накаже неточностите на по-декорирания си конкурент.

" Това е най-хубавата ми победа. Много съм удовлетворен, тъй като се възползвах от опциите си. Не е елементарно да се справяш с непрекъснатите паузи и почивки, само че може би по този начин е било писано. Шон е необикновен сред топките, само че от време на време ти оставя шансове и ти би трябвало да се възползваш, тъкмо както направих аз през днешния ден ", изясни щастливият победител.

" Похвалите са напълно за Джейми, който като че ли играе на напълно друго равнище в Йоркшир, не знам за какво не го прави непрекъснато, тъй като в случай че на всички места поддържа такава форма, ще бъде доста по-високо в ранглистата. Радвам се, че завоювах купата през 2005 година, когато нямах белези от борбите и не знаех какво е срах. Сега съм малко по-стар и малко по-страхлив ", заключи Мърфи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР