Втора гръцка област - Кастория, е поставена под карантина със

...
Втора гръцка област - Кастория, е поставена под карантина със
Коментари Харесай

Цяла гръцка област е под карантина

Втора гръцка област - Кастория, е сложена под карантина със строги ограничения. За ден в Гърция са регистрирани 865 случая на инфектирани с Covid-19. Извънредни ограничения се чака да бъдат оповестени до края на деня в Северна Гърция, съобщи БНР.

След област Козани от през днешния ден под карантина е и област Кастория. Въведени са изключителни ограничения, както носене на маски и на открито, възбрана за придвижване на локалните поданици отвън региона, не повече от трима пасажера в автомобил. Препоръчва се да не се посещават даже родственици. Заведенията работят единствено за домашни поръчки. Университети и учебни заведения не престават занятията отдалечено. Още три области - Солун, Серес и Янина, са на границата да се разгласи локдаун заради мощно разпространяване на вируса.

Само за ден в Солун инфектираните са се нараснали с 30% по констатация на здравните управляващи. Кметът на Серес приканва всички поданици да се тестват, на място дойдоха екипи на здравното министерство. Министърът по отбрана на жителите Хрисохоидис разпореди на полицията в Солун да оказва непоколебим надзор във вечерните часове тук-там, където се събират младежи. Днес се чака решението на премиера Мицотакис за нови ограничения в застрашените региони в Северна Гърция. Вероятно ще се вкара вечерен час за придвижване на жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР