„Втора година, децата изведени от естествената училищна среда, пречи на

...
„Втора година, децата изведени от естествената училищна среда, пречи на
Коментари Харесай

Зам.-министър Златанов: Правим всичко възможно децата да учат по-дълго присъствено

„ Втора година, децата изведени от естествената учебна среда, пречи на развиване, образование, социализацията. Правим всичко допустимо тези деца да стартират да учат колкото се може по-дълго присъствено ". Това разяснява в предаването „ Здравей, България " по NOVA заместник-здравният министър Александър Златанов.

Компенсации за засегнатите браншове от новите ограничения против ковид ще има. Цялото общество поема тежестта от неудобството от ковид. Мерките, които се взимат в този момент, имат за цел да не се стига до напън над здравните заведения, изясни още Златанов.

Според него финансовото министерство и министерството на труда и обществената политика имат механизми за компенсиране на засегнатите браншове.

Контролът ще се прави след заповеди на вътрешния, здравния и земеделския министър за инспекции на техни чиновници, дружно или по настрана.
При установени нарушавания ще се пишат актове, а в случай че нарушаването продължава, ще има затваряне на обекти, сподели доктор Златанов.

„ В момента имаме доста по-добри правила от преди. Процентите на визити се заменят от съответни противоепидемични индикатори ", изясни Златанов и даде образец с правилото за дистанции от стол до стол.

Проверяващите би трябвало да имат документ за имунизация, за преболедуване или отрицателен тест за ковид. Според Златанов жителите могат да изискат от проверяващия ги служител на реда да покаже един от тези документи.

„ Не е записано това предписание, само че това се подразбира ", счита Златанов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР