Втора фаза в борбата с коронавируса е готова да стартира

...
Втора фаза в борбата с коронавируса е готова да стартира
Коментари Харесай

Италия готова да стартира втора фаза на борбата с коронавируса

Втора фаза в битката с ковид е подготвена да започва Италия. Това заяви италианският министър председател Джузепе Конте в четвъртък, представен от АНСА.

Той не даде съответна дата за започането ѝ, само че акцентира, че оставя на експертите в страната да дадат зна к по кое време може да се случи това, с цел да работят по-късно и управляващите.

В изявление, оповестено във вестник Il Fatto Quotidiano, dadeno откакто към този момент разгласи удължаването до 13 април на ограниченията за ограничение на Covid-19 , той посочи, че би било неточност в този момент да се изпрати ново известие към обществеността, че ограниченията се облекчават и означи, че към този момент нищо не се трансформира.

Конте уточни, че се обмисля по какъв начин да се облекчат фамилиите, в случай че съществуват такива условия, тъй като признава, че тази " война " има и психическо влияние.

Той прибавя, че може да се намерения за облекчение на ограниченията с персонално влияние, само че постоянно да се съблюдава наложената мярка за разграничаване сред хората.
 Италия надвиши 13 хиляди жертви и 110 хиляди инфектирани с ковид
Италия надвиши 13 хиляди жертви и 110 хиляди инфектирани с ковид

Още 727 жертви за последното денонощие

По отношение на метода, по който правителствот о се оправя с изключителната обстановка, Конте акцентира, че когато политиците заемат позиция, те би трябвало да го вършат благодарение на науката и с демонстрация на съвест, като се вземат поради конституционните полезности и отбраната на здравето като приоритет.

Едновременно с това се опитваме да запазим стопанската система от криза, съобщи още той.

Припомняме, че Италия към момента е най-тежко засегнатата от ковид страна в Европа със 110 574 случая и 13 155 умряли.

След дни на стръмно повишаване на случаите, данните от тази седмица обаче подсказаха, че скоростта на нарастване на всички случаи в Италия се забавя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР