Втора епидемиологична вълна от новия коронавирус в САЩ може да

...
Втора епидемиологична вълна от новия коронавирус в САЩ може да
Коментари Харесай

Втора епидемиологична вълна от COVID-19 може да е по-лоша от първата

Втора епидемиологична вълна от новия ковид в Съединени американски щати може да се окаже по-лоша от първата, защото ще съвпадне с началото на грипния сезон, предизвестява шефът на американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите, представен от Франс прес.

Робърт Редфийлд насочва апел към американците да се приготвят и да се имунизират против грип.

"Съществува опция офанзивата на вируса против нашата страна идната зима да ни затрудни повече, в сравнение с в този момент. Ще би трябвало да се борим по едно и също време с грип и зараза от ковид ", споделя шефът на Центровете за надзор и профилактика на болесттите в изявление за в. "Вашингтон пост ".

Съединени американски щати са най-засегната страна в света от заболяването COVID-19. Според данните от вторник смъртните случаи са 44 845. Общият брой на заболелите е над 820 000, добавя Българска телеграфна агенция.

Робърт Редфийлд отбелязва, че епидемията е застигнала Съединени американски щати в края на грипния сезон, който всяка година оказва сериозен напън върху американската здравна система. Ако двете болести бяха достигнали пика си в еднакъв миг, това щеше бъде "наистина доста мъчно ", разяснява той.

"Ако се ваксинирате против грип преди настъпването на идната зима, това може да освободи болнично легло за вашата майка или баба, в случай че тя се болести с ковид ", споделя още Робърт Редфийлд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР