Втора част: Знаете ли колко души са имали законовото право

...
Втора част: Знаете ли колко души са имали законовото право
Коментари Харесай

Реалният облик на Народното събрание 2

Втора част:
Знаете ли какъв брой души са имали законовото право да бъдат депутати в този мандат на Народното събрание? Отговорът е 325 души! 325!
291 души (чрез клетва) и един мъртвец са получили формален статут на депутати в това Народно събрание, а още 33 души са спечелили опцията да станат такива, само че са се отказали или са били отказани за сметка на други.

Сред тези 33 попадат и няколко души, които са спечелили депутатско място, с помощта на феномена с преференциите. Т.е. номерът на партията в бюлетината е съвпадал с номера на претендента в листата. (По този метод депутатско място си завоюваха Владимир Александров и Калинка Славова от ВОЛЯ, Ивелин Розинов и Фатма Исаева от Движение за права и свободи, Венка Кутева-Цветкова от Българска социалистическа партия, Живко Желязков и Георги Недев от ГЕРБ, само че те по този начин и не стигнаха до Парламента).

Благодарение на феномена народен представител от регион Бургас обаче стана Ангел Исаев от Движение за права и свободи. Той не извърши волята на партията да се откаже от извоюваното депутатско място, беше изключен от партията и стана самостоятелен. Бившият кмет на село Рудник Ангел Исаев е народен представител със приблизително обучение, който не взе участие в нито една парламентарна комисия, за 3 години и 4 месеца е задал единствено един въпрос на министър, взел участие е в правенето на един единствен законопроект и не приказва от парламентарната естрада. На журналистически въпрос какво работи като народен представител, Ангел Исаев дава отговор: " В какъв смисъл какво работя? "
Водачите на листата на Движение за права и свободи в Бургас Камен Костадинов и Дурхан Мустафа пък поеха отговорност за отхвърли на Исаев да се подчини на партията, като се отхвърлиха да заемат мястото на втория депутатски мандат, извоюван в региона. Така в Парламента влезе третият в листата на Движение за права и свободи - Севим Али.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР