Втора атака с нож в европейски град за послединте часове.

...
Втора атака с нож в европейски град за послединте часове.
Коментари Харесай

Серия терористични атаки в Европа

Втора офанзива с нож в европейски град за послединте часове. Трима души бяха ранени на основната комерсиална улица в холандския град Хага. 

В изказване полицията заяви, че търси мъж на към 45-50 години и го разказа с дума, която постоянно се изпорлзва за хора от северноафрикански генезис. Според управляващите, той носел шал и сив спортен екип. 

Говорителка на полицията сподели по телефона за АП, че за момента не е ясно дали става въпрос за тероризъм.

Службите за незабавна помощ са на мястото. Нападението е осъществено в миг, когато основната улица в Хага е била цялостна с хора, пристигнали да пазарят преференциално, възползвайки се от " черния петък ".

Двама души бяха убити, когато мъж, носещ подправено взривно устройство, е нападнал хора с нож, преди да бъде прострелян на Лондонския мост, оповестиха английските медии в петък, представени от AFP.

BBC цитира неназовани държавни източници за на починалите само че към този момент няма публично удостоверение от столичната полиция.

Британският министър председател Борис Джонсън ще организира незабавни диалози по сигурността по-късно в петък, заяви неговият кабинет, откакто двама души са починали от терористично нахлуване в центъра на Лондон.

" Комитетът КОБРА ще се събере в 21:30 часа локално време (23:30 часа българско време)и ще бъде управляван от министър-председателя ", съобщи представител на Даунинг стрийт, представен от +Фокус ".

Северната гара в Париж за малко беше евакуирана в петък вечерта поради недоверчив пакет. Според железопътната компания през днешния ден това е бил вторият или третият сигнал за деня.

Гарата е останала затворена единствено за 40 минути и то част от нея. Движението на влакове не е било наранено. В обществените мрежи доста консуматори на интернет разгласиха фотоси и видеоклипове, показващи хора отвън евакуираната станция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР