Вталяването никога не е било толкова вкусно, лесно и бързо,

...
Вталяването никога не е било толкова вкусно, лесно и бързо,
Коментари Харесай

Да отслабнем вкусно

Вталяването в никакъв случай не е било толкоз вкусно, елементарно и бързо, настояват Кейт Алисън и Кей Федърстоун в „ Щипка сол “ /„ Книгомания “/. Двете дами са авторки на най-посещавания блог за здравословно намаляване във Англия. Те са професионални готвачки, които след десетилетие работа в света на заведенията за хранене стигат до концепцията, че им би трябвало място, където да споделят рецептите си. Сега това „ местенце “ наброява над 1,5 милиона души, които употребяват уеб страницата, с цел да откриват лесни за подготвяне ястия - с малко калории и доста вкусови качества. Книгата съдържа прелестни, засищащи и лесни за подготвяне блюда за всеки ден, множеството от които стават подготвени за по-малко от 30 минути. Хапвате, като в това време и отслабвате, без да се притеснявате и да броите калориите при всеки залък.

В „ Щипка усет “ ще намерите типичен предписания с нов прочит като „ Свинско върху балсамова леща “ (250 ккал) или „ Пиле Пармиджано “ (277 ккал). Не са забравени и вегетарианците, за които има луксозни оферти като „ Киш с пушена сьомга и броколи “ (137 ккал), „ Пълнени сладки картофи с пикантен сос “ (68 ккал) или „ Бум-бум карфиол със специфичен сос “ (70 ккал). И не се тормозете, в случай че сте измежду начинаещите в кухнята, постоянно можете да заложите на някоя от извънредно лесните, само че безпределно забавни предписания за десерти като ягоди, пълнени с чийзкейк, шоколадови еклери или миникексчета с кафе и орехи. И всички те – под 150 калории!

Палачинки с ябълка и канела

Благодарение на засищащата мощ на овесените ядки, смлени на тънко брашно, тези палачинки са доста по-хубави от елементарните, само че са надалеч по-леки като калории. Комбинирани с подправки и плодове, те са съблазнителен и апетитен метод да започнете деня си.

1 порция: 40 овесени ядки, 1½ ябълки – 1 настъргана, ½ фино нарязана за сервиране, 50 мл нискомаслено мляко, ¼ ч. л. канела на прахуляк, 1 ч. л. подсладител на гранули плюс още 1 щипка, 2 приблизително огромни яйца, разрушени 2 с. л. обезмаслено натурално кисело мляко, нискокалоричен спрей за готвене, свежи дребни плодове за декорация.

Смелете овесените ядки в кухненски комбайн или блендер до напълно ситно (като брашно). Пресипете ги в купа и ги смесете с 40 г настъргана ябълка, млякото, канелата, подсладителя и разрушените яйца.

Оставете сместа. В купа смесете киселото мляко с останалата настъргана ябълка и щипка подсладител. Напръскайте огромен тиган с малко нискокалоричен

спрей за готвене и го загрейте на сдържан огън. С лъжица сложете четири идентични порции от сместа за палачинките в тигана, като внимавате да не се допират (ако тиганът ви не е огромен, може да се наложите да приготвите палачинките на две дози). Гответе 1–2 минути, до момента в който стартират да стягат от горната страна, а изпод станат златисто кафяви. Обърнете ги деликатно и ги гответе още няколко минути или до момента в който добият цвят и са подготвени. Сервирайте палачинките с резенчета ябълка, свежи дребни плодове (например боровинки) и със сместа от настъргана ябълка и кисело мляко.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР