Всяването на страх сред населението за предстояща енергийна катастрофа засега

...
Всяването на страх сред населението за предстояща енергийна катастрофа засега
Коментари Харесай

Газовият апокалипсис в Европа се отлага: Хранилищата са пълни средно на 74 %, даже България мина 50 %

Всяването на боязън измежду популацията за идна енергийна злополука към този момент няма доста връзка с действителността. 

Газовият апокалипсис в Европа се отсрочва. Хранилищата в Европейски Съюз са запълнени на 74%, нито една страна не е под 50% (България ги прескочи тази седмица ), очевидно условието на Еврокомисията за 80% запълняемост към 1 ноември ще бъде изпълнено. Разбира се, през зимата с изключение на изтегляне от складове са нужни и постоянни доставки, само че като цяло дефицитът ще бъде доста дребен, в случай че изобщо го има.

Така разяснява ситуацията в Европа анализаторът Пламен Димитров, съобщи Фрог нюз.

Вижте информацията от Сaspianbarrel.org:

" Подземните складове за газ (ПГХ) в седем от 18-те страни от Европейски Съюз, които разполагат с тях, са запълнени с над 80%, в други страни тази цифра не пада под 50%. Това демонстрират данните на Асоциацията на европейските газови инфраструктурни оператори (GIE) към края на работната седмица.

В Белгия UGS беше претрупан малко над 80% на 10 август, само че на 11 август равнището спадна до 79,3%. Това е единствената страна в Европейски Съюз, в която през последното отчетно денонощие се следи понижение на размера на " синьото гориво " в ПГХ. В една страна, Португалия, оборудванията за ПГХ са цялостни на 100%. В Полша съвсем цялостно натоварване - 99%, съгласно уеб страницата на GIE.

Говорим за общи индикатори за запълване на хранилищата за всяка страна, до момента в който в една страна може да има няколко такива резервоара и потенциалът им да се зарежда по доста разнообразни способи. Например в Австрия има ПГХ с равнище над 85%, а има към 42%, само че в цялата страна складовете са натоварени на 57,6%. Общо в Европейския съюз тази цифра е съвсем 73,6%.

През юни Европейски Съюз одобри нови правила, съгласно които до 1 ноември 2022 година хранилищата би трябвало да бъдат запълнени с минимум 80% „ синьо гориво “, а през идващите години – с 90%. В същото време в Европейски Съюз има единствено 27 страни, затова не всички от тях имат подземни резервоари за запазване на " синьо гориво ".

В Германия съответните мощности са запълнени, съгласно оценка от уеб страницата на GIE, на съвсем 75%. По-рано страната одобри разпореждания, които задължават операторите на газохранилища да ги запълнят с 95% до ноември. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР