Всяко възможно забавяне на решението за дата за начало на

...
Всяко възможно забавяне на решението за дата за начало на
Коментари Харесай

Заев: Правителството може да падне, ако ЕС не одобри дата за начало на преговорите

Всяко допустимо закъснение на решението за дата за начало на договаряния от Европейски Съюз би могло да изложи на риск държавното управление и да издигне на власт още веднъж националистическите сили, съобщи министър председателят на Северна Македония Зоран Заев.

Това съобщи в Брюксел пред група задгранични публицисти министър председателят на Северна Македония Зоран Заев, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на организация МИА.

Попитан от МИА за измененията в държавното управление, оповестени след президентските избори през май, Заев отговори, че те също зависят значително от решението на Европейски Съюз за датата.

Процесът на реорганизация е в ход, по-малко от две трети от държавното управление ще бъдат заменени, а също възнамерявам да сменя хора от 20-30 мениджърски постове в някои от най-големите държавни институции, съобщи Зоран Заев.

Той сподели, че за момента е прекратил държавните промени поради риска, че държавното управление може да падне, в случай че Европейски Съюз не реализира решение за датата за начало на договаряния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР