Всяко утежняване на наказанията за тези престъпления е от изключителна

...
Всяко утежняване на наказанията за тези престъпления е от изключителна
Коментари Харесай

Иван Иванов: Промените в НК, които се приеха по предложение на БСП, ще доведат до превенция на пътнотранспортните произшествия

Всяко утежняване на наказванията за тези закононарушения е от изключителна значимост, съобщи Иван Иванов
„ Днес е добър ден за Народното събрание, защото се занимаваме с нещо потребно. Цялото ни общество в последните месеци стана очевидец на извънредно дръзки нарушавания на закона в избрани сфери, а точно пътнотранспортни катастрофи. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Иван Иванов по време на дебатите за промени в Наказателния кодекс.

От парламентарната естрада той направи резюме на тези закононарушения: „ Свидетели сме на доста съществени злоупотреби с алкохол и опиати, които довеждат до смъртни случаи. Изключително тежки случаи на нанасяне на телесни повреди. Каналджийството, което докара до гибел на чиновници на закона, а и чиновници на Министерство на вътрешните работи да транспортират противозаконни мигранти. Отделни човеци се възползват от незнаещи дребни деца и популяризират порнографско наличие “, уточни социалистът.

От всички тези случаи Иван Иванов направи извода, че би трябвало да има по-твърдо законодателство. „ Очевидно налаганата политика към днешна дата не дава резултат. Затова, като вносители считаме, че би трябвало да наложим по-тежки санкции. Налагането на ефикасни присъди, увеличението на наказванията, санкциите и опция за конфискация на имуществото би имало резултат на предварителна защита. Всяко утежняване на наказванията за тези закононарушения, които тормозят цялото общество, е от изключителна значимост “, безапелационен е той.

„ Със своето решение през днешния ден Народното събрание даде сигнал на обществото, че има към този момент непоносимост към сходни действия, че те ще бъдат наказвани с цялата суровост на закона “, съобщи депутатът и добави, че това ще даде опция на прокуратурата и на Министерство на вътрешните работи по-бързо да придвижват делата.

По думите на Иван Иванов каналджийството се е трансформирало в национално занимание и образец за това акцията от преди няколко дни, на която бяха хванати 92-ма души. „ Това значи, че тези хора, безусловно необезпокоявано, си играят с човешки ориси, газят закона и стигат до лишаване на човешки животи. Така че би трябвало да проявим цялостна непоносимост и да наложим тези в действителност високи санкции. Най-малкото българските жители ще бъдат предпазени и напълно скоро след приемането на тези текстове ще усетим предварителната защита, която търсим “, заключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР