Всяко удължаване на войната не само не е в полза

...
Всяко удължаване на войната не само не е в полза
Коментари Харесай

Геополитически анализатор: Зърнената сделка е формалност, а спирането ѝ е стратегия за изнудване на Запада

Всяко удължение на войната освен не е в интерес на Украйна, само че не е в изгода и на Запада.
Това предизвести в изявление Велина Чакърова - геополитически анализатор, някогашен шеф на Австрийския институт за външна политика и създател на организация за геополитически разбори " Face ".
Според Чакърова краят на така наречен зърнената договорка е условност, а прекъсването ѝ е плод на тактика за изнудване на Запада. По думите ѝ продоволствената рецесия се инструментализира и тук няма случайности, тъй като освен енергийните, само че и зърнените първични материали следва да се преглеждат като детайл за въздействие. " Ще се окаже напън върху Запада да вземе политически решения в прорез със санкционния режим ", предвижда Велина Чакърова. Като " удар върху Запада " анализаторът дефинира възможното връщане на съветска банка в системата СУИФТ.
" Всяко закъснение сега е в изгода и интерес на Русия. Русия намира малки врати, които да употребява, с цел да наруши санкционния режим. Става все по-трудно във взаимозависим свят да се глоби страна, която е извънредно значима като суровинен снабдител на света. Колкото по-дълго продължава войната, толкоз повече такива малки врати ще се отварят пред Русия и геополитически принадлежности за въздействие ще бъдат употребявани. "
Чакърова изрази мнение, че от една страна се употребява страхът от продоволствена рецесия, сходна на тази от март предходната година. 90 на 100 от украинските първични материали преди началото на войната намираха собствен краен снабдител в страни от световния Юг, т.е. Русия косвено оказва въздействие върху тези страни, които пък да окажат въздействие върху Запада за прекратяването на продоволствената рецесия. По думите ѝ по този метод Русия си обезпечава и поддръжка в разнообразни интернационалните организации.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР