Всяко училище ще има собствен план за преминаване към онлайн

...
Всяко училище ще има собствен план за преминаване към онлайн
Коментари Харесай

Учебната година ще е присъствена с готовност за онлайн обучение

Всяко учебно заведение ще има личен проект за прекосяване към онлайн образование, в случай че се наложи заради висок брой инфектирани с ковид. Това съобщи пред Нова телевизия просветителният министър Красимир Вълчев. Според него новата образователна година ще започва присъствено, само че ще има подготвеност за прекосяване към електронно образование при потребност.

" Ние сме длъжни да дадем тази предвидимост, колкото и да е динамична и непредвидима обстановката ", съобщи той.

Три-четири-пет дни

Между три и пет образователни дни ще отнеме прекосяването към онлайн образование, пресметна министърът. Той добави, че МОН ще даде рекомендации за съблюдаване на всяко школо. По места ще се преценя дали всички или единствено учениците от избран клас да бъдат пратени у дома.

" Ако имаме едно или две заболели деца от един клас, най-вероятно епидемиологът ще направи разбор на епидемиологичната среда и ще дефинира, че би трябвало да се тестват единствено децата от класа, ще превключи единствено един клас на работа в електронна среда. Но в случай че имаме деца от повече класове, тогава ще се наложи цялото учебно заведение да се затвори за известно време ", съобщи министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР