Всяко тяло е различно, всеки организъм е различен, но има

...
Всяко тяло е различно, всеки организъм е различен, но има
Коментари Харесай

Колко километра трябва да вървите на ден, за да отслабнете

Всяко тяло е друго, всеки организъм е друг, само че има една доста елементарна формула за събаряне на непотребните килограми и постигане на здравословно тегло: яжте по-малко и се движете повече. Това ще има резултат, без значение от това какъв е организма ви.

И въпреки всичко евентуално се чудите какъв брой тъкмо би трябвало да се движите, с цел да свалите непотребните килограми.

Средно човек прави към 2000 крачки за километър и половина, което изгаря към 100 калории. Един кг мазнини се равнява на 3500 калории. Така че, с цел да загубите половин кг седмично - здравословна цел, съгласно специалистите - би трябвало да изгаряте 500 калории дневно. Това значи, че би трябвало да се стремите към 10 000 крачки дневно, което значи към 8 километра.

Ако тази цифра ви тормози, замислете се, че не става дума единствено за ходене за намаляване. Цялото придвижване денем, като вървене до офиса, до магазина и по разнообразни други задания, също се включва в сметките, тъй че действително не е чак толкоз доста, колкото звучи.

Разнообразието е от основно значение за поддържането на тялото ви в режим на намаляване, тъй че създайте проект за подготовка, който ще ви помогне да разнообразявате вашата разходка всеки ден. Можете да добавите тежести или да увеличавате дистанцията.

Можете даже да си играете с темпото. Опитайте се да ходите за 30 секунди с движение, с което към момента ще можете да проведете диалог, а по-късно за идната минута, задоволително бързо, с цел да дишате тежко.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР