Всяко цвете носи своята енергия, която по определен начин е

...
Всяко цвете носи своята енергия, която по определен начин е
Коментари Харесай

Любимите цветя на зодиите!

Всяко цвете носи своята сила, която по избран метод е обвързвана с разположението на планетите и зодиакалните знаци. Разбира се, няма строги правила, само че нищо не пречи да обърнете внимание на цветята, които са подобаващи за другите зодии.

Дева

 

Хората, родени под този знак, изпитват голямо почитание към детайла и във всичко се стремят към съвършенство. Могат с лекост да довършват работа, стартирана от различен, а към себе си са много сериозни. Растенията за тях би трябвало да подхождат на придирчивата им натура – бамбук или бонсай. Подарете им сини теменужки, фрезии или лалета.

Лъв

Това е може би най-яркият, артистичен и даже малко високомерен знак от целия зодиак. Затова сортира също толкоз цветни и нетрадиционни растения за жилището си, само че избира някой различен да се грижи за тях – гардения, роза, азалия, нарцис. Може да им подарите божури, хризантеми, калии, слънчогледи.

Рак

Те са нежни, раними, със мощна вътрешен глас, от време на време интровертни. Могат елементарно да усещат чувствителността на растенията, по тази причина на драго сърце се грижат даже и за най-претенциозните. Подходящи за развъждане от тях са орхидея и циклама. Иначе се разнежват от всевъзможни бели цветя и обожават лилиите, лалетата, божурите.

Близнаци

Те са игриви, леки, преносими, ярки. Но и леко нервни и бързо изморяващи се. Обичат цветята, умеят да се любуват на цветовете и ароматите. Не им харесва да поставят доста старания, по тази причина избират да се грижат за елементарни, само че в това време атрактивни типове. За тях най-важното в един букет е цветята да бъдат разнообразни типове и добре съчетани. Не могат да устоят на маргаритки и бели хризантеми.

Телец

Те имат изострена сензитивност към хубостта и творчеството, по тази причина на драго сърце се занимават с растениевъдство, като избират пъстрите и ярки цветя. С лекост отглеждат растения, които се славят като претенциозни, само че си падат най-много по нежните и ароматни като теменужки, зюмбюл, мирта. Ще изпаднат във екстаз от огромен букет момини сълзи, розови рози или хризантеми.

Овен

Енергичните и от време на време припрени Овни постоянно нямат самообладание да се занимават с развъждане на цветя. Затова на този знак подхождат непретенциозните саксийни цветя, които могат да устоят дълго време без особени грижи – да вземем за пример, зелена лилия и бегония. А в случай че подарявате на Овен, дано са макове, червени рози, метличина или гладиоли.

Везни

Везните са фини, аристократични, с блестящо изразени естетични пристрастености. Не харесват обичайните неща и това се отнася и за цветята. Сред саксийните растения в дома им най-вероятно ще видите необикновени, изискани екземпляри, само че много представители на тази зодия по този начин и не се престрашават да отглеждат цветя. Поднесете им лилии или каквито и да е лилави цветя.

Скорпион

Скорпионите са загадъчни и тайнствени, изгарят от пристрастеност и упоритости. Затова и си падат по необикновените саксийни цветя, като ги интересува повече символиката към тях, а не аромата и цвета им, нито пък дали изискват особени грижи – като „ насекомоядни цветя ”. Няма да сгрешите, в случай че им поднесете орхидеи или божури.

Стрелец

Те могат да бъдат както спокойни и солидни, по този начин и нетрадиционни и забавни. Техните саксийни цветя би трябвало освен да радват окото, само че и да са горделивост за притежателя си. Допадат им растенията с огромни листа и цветове като гербер, лилия, орхидея, бегония, хибискус. Харесват им букети от нарциси или кала.

Козирог

Козирозите са постоянни, упорити и търпеливи, постоянно са работохолици. Рядко отглеждат цветя, само че когато го вършат, е изцяло професионално. Харесва им да се грижат да вземем за пример за аглаонема или цитрусови растения. Няма да сбъркате, в случай че им поднесете бели карамфили, лалета, гербери.

Водолей

Тези хора постоянно са отвън стандарта и обичайните правила. Характерът им прилича гръмотевица – може да дава светлина, само че и да унищожава. Правят всичко, в това число и развъждането на саксийни растения, с лекост, само че постоянно не им доближава самообладание. Подходящи за тях са жасмин, орлови нокти, фуксия. Радват се на теменужки, бял люляк, нарциси, лотоси.

Риби

Това е най-тайнственият знак от зодиака. Вълнуват се от дълбокия смисъл на живота и духовната му страна. Склонни са към фантазии и илюзии, падат си по красивите, луксозни и ароматни цветя. Могат да отглеждат даже и най-капризните саксийни цветя. Поднесете им лилии, лотоси или мимози.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР