Всяко трето българско момиче на 15 години пуши редовно, което

...
Всяко трето българско момиче на 15 години пуши редовно, което
Коментари Харесай

Всяко трето българско момиче на 15 г. пуши


Всяко трето българско момиче на 15 години пуши постоянно, което е най-високото ниво в Европейски Съюз. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването /МЗ/, цитирайки данни от направения от Европейската комисия "Здравен профил за България " - 2017 година Разпространението на тютюнопушенето измежду 15-годишните момчета е второто най-високо в Европейски Съюз. Разпространението на тютюнопушенето измежду българското население е най-високо в Европейски Съюз и е с съвсем седем процентни пункта над междинното за Европейски Съюз.

Данните в България демонстрират, че 13.5 на 100 от всички заболявания и 12.4 на 100 от смъртните случаи пораждат в резултат на използването на тютюневи произведения. Изчислено е, че в европейски мащаб всяка година почти 650 000 дейни и пасивни пушачи умират прибързано.

Министерство на здравеопазването, районните здравни инспекции, Националното съдружие на общините на Република България и общинските препоръки по наркотични субстанции ще отбележат Международния ден без тютюнопушене на 15 ноември с разнообразни прояви в страната против тютюневата взаимозависимост и за мотивация на дейните пушачи за отричане от нея. Този ден по традиция се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември.

От Министерство на здравеопазването напомнят, че през цялата година в кабинетите за консултиране и отричане от тютюнопушенето всеки пушач може да се съветва гратис по какъв начин да откаже тютюнопушенето. Тези кабинети са ситуирани в районните здравни инспекции в регионалните градове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР