Всяко съкращаване на сроковете повишава риска от покачването на пазарната

...
Всяко съкращаване на сроковете повишава риска от покачването на пазарната
Коментари Харесай

Денков: Дерогацията да спре на 1 март, иначе ще се качат цените и горивата може да не стигнат

" Всяко редуциране на периодите покачва риска от покачването на пазарната цена на горивата ". Това сподели министър председателят акад. Николай Денков след заседанието на Съвета по сигурност.

" Ако желаеме да няма риск за рафинерията и горивата, би трябвало да се съблюдават периодите в отчета за дерогацията на Народно събрание. Минималните периоди за унищожаване на дерогацията са: след 31 декември - не повече от 50% съветски петрол. След 31 януари - не повече от 25% и от 1 март - напълно неруски петрол. Трябва поетапно да се реализира промяната на нефта, тъй като другояче има опасности от запушвания, детонации и пожари ", акцентира министър председателят. Службите и специалистите още веднъж са предизвестили, че по-ранно преустановяване на дерогацията може да докара до повишаване на горивата, само че и до дефицит.

Срещата на Съвета по сигурността стартира в 8 ч. през днешния ден. Тя бе свикана изключително от премиера Николай Денков. На нея трябваше да се разиска дали дерогацията за съветски недопечен нефт може да се приключи незабавно, каквото предложение внесоха от ГЕРБ в Народното събрание. Иначе срокът на дерогацията е до октомври 2024 година А пък министър председателят Денков позволи, че той може да се съкрати до март 2024 г. 

Представителите на Десислава Атанасова и Делян Добрев напуснаха срещата по-рано след скандал. Малко по-късно ги последваха и депутатите от.

" Коалицията Путин е реалност. Изключително безполезна среща. Загуба на време за нас ", съобщи ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски на конференция в Министерски съвет по адрес на групите на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Политическа партия.

Запитан каква е повода ГЕРБ и Движение за права и свободи да си тръгнат от срещата по-рано, министър председателят бе сбит: Дискусията беше експертна от страна на членовете на Съвета по сигурността. Ако някой търси политически изяви, методът е да си тръгне сърдит от тази среща.

Всеки опит за в допълнение редуциране на периодите, води до опасности, настоя министър председателят.

Нямаше да водим този диалог, в случай че не беше импортирано това предложение за съкращаване на периода. Нямаше да има клюки за дефицит на горива, за повишение на цените, уточни Денков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР