Всяко работно място е изпълнено с интересни личности - включително

...
Всяко работно място е изпълнено с интересни личности - включително
Коментари Харесай

Това е неприятно!

Всяко работно място е изпълнено с забавни персони - в това число и разочароващи. Ако се чувствате като че ли сте заобиколени от сложни за връзка хора в офиса, бъдете сигурни, че не сте сами в тази обстановка. Проучванията демонстрират, че един на всеки осем души напуща работа поради проблеми с сътрудниците.

Колегите, които обичат да клюкарстват могат да бъдат най-проблематични от всички. Те освен ви разсейват, само че могат да окажат нездравословно влияние върху вашата професионална известност.

Съществува психически феномен, съгласно който всякога, когато сте забъркани в злословия на работното място, хората стартират да ви възприемат като клюкар и може да спрат да имат вяра на нещата, които казвате.

В професионална конюнктура в действителност няма опрощение за клеветничество, без значение дали става въпрос за ваш клиент, сътрудник или изпълнителен шеф. Ето няколко хрумвания по какъв начин да се справите с клюките по време на работа.

Съпричастност и пренасочване

Клюките са обезщетителна тактика, постоянно употребена за прикриване на ниско самочувствие или възприятие на изтощение. Вероятно вашият сътрудник поддържа връзка по този метод, въпреки и пасивно нападателно и манипулативно, в търсене на връзка. Има една елементарна формула, която можете да употребявате, с цел да се дистанцирате от него, като в същото време поддържате връзките се непокътнати: съчувствайте и пренасочвайте.

Първо, съпричастни. Помислете върху реакцията на вашия сътрудник, насочвайки се към по-дълбоката, човешка потребност. Може би същинската причина, заради която клюкарства е, че желае да се усеща чут и свестен.

След това използвайте пренасочване. Може да подтикнете индивида към решение, като кажете нещо от рода на: „ Уф, гадно е да се чувстваш по този начин недооценен. Трябва да приказваш непосредствено с шефа си за това “. Или ги насърчавайте да се съсредоточат върху нещата, които работят, казвайки: „ Разбирам, че обстановката към момента ви тормози. Това е неприятно. Засега дано поговорим по какъв начин вървят нещата с новия план, върху който работите “.

Бъдете уверени

Много хора, изключително тези, които са благи и състрадателни, в никакъв случай не се научават по какъв начин да слагат граници на клюките. Те играят ролята на „ добър слушател “, само че несъзнателно се вкарват в драма. Ако това ви звучи познато, значимо е да научите по какъв начин да поставяте граници с пасивно нападателни хора, които клюкарстват, и да развиете повече умения за убеденост, с цел да можете да се извините, когато чуете злословия по адрес на някой сътрудник.

Бъдете смяната

Вместо да се впрягате в негативите на диалозите си, концентрирайте се върху позитивните злословия. Научете се да казвате хубави неща за хората, признайте техните положителни черти и аплодирайте напъните им. Празнувайте техните триумфи. Така ще откриете, че положителните трептения се връщат и при вас.

Източник: Business Insider

Редактор: Нели Тодорова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР