Всякo посещение в Троян и прекрасните села около града, който

...
Всякo посещение в Троян и прекрасните села около града, който
Коментари Харесай

Троян пази традициите си с помощта на средства по Програма за развитие на селските райони

Всякo посещаване в Троян и прелестните села към града, който тази година чества 150 годинина от съдаването си, носи неповторима страст. И тъкмо това чувство кара хиляди българи да се връщат в този извънредно хубав район.

За поддръжката и осъвременяването на града и покрайнината му, посредством реализацията на европейски планове, споделя Донка Михайлова, кмет на община Троян:

„ Чрез финансиране, получено по Програма за развиване на селските региони в годините успяхме да възобновим улици, да рехабилитираме публични зелени площи – паркове и градини, детски площадки и оборудванията към тях, изградихме център за даване на културни услуги – многофункционална постройка в град Троян “, споделя тя. Музеят на занаятите ще бъде освежен по подмярка 7.2

През тази година е подписан контракт за безплатна помощ по 2014-2020 година, подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “, посредством която ще бъде освежен музеят на занаятите в града. Проектът „ Оборудване и обзавеждане на експозиционните зали на обект, обвързван с културния живот на община Троян – Музей на националните художествени занаяти и приложните изкуства в гр. Троян “, включва осъвременяване на оборудването и обзавеждането на две от постройките на музея – централната постройка и Художествената изложба „ Серякова къща “. Освен това община Троян е подала и план „ Обновяване на площи за необятно публично прилагане в гр. Троян и с. Старо село, община Троян “, който включва обновяването на алеи в парк „ Къпинчо “ и парково пространство в село Старо село, община Троян.

Чакат се резултати и по план за енергийна успеваемост

 „ Очакваме резултати и по подадените планове за „ Реконструкция на ул. „ Стефан Караджа “ и ул. „ Захари Зограф “. Общата дължина на плануванаъа по плана реорганизация е 795 м. Очакваме финансиране и за план за повишение на енергийната успеваемост на постройката на кметството в с. Голяма Желязна “, споделя още Михайлова. Във връзка с приема по подмярка 6.4, където има обособена процедура за занаятите, кметицата е безапелационна, че хората от района, които се занимават със занаяти, ще бъдат освен насърчени, само че ще получат от общината и експертна помощ. В диалога, тя споделя за своята фантазия, която има вяра че ще успее да осъществя – в Троян да бъде построен Занаятчийски център за демонстрации, промотиране и продажба на занаятчийски творби.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР