Всяко поколение има своите грижи, тенденции и представи. Трудно може

...
Всяко поколение има своите грижи, тенденции и представи. Трудно може
Коментари Харесай

5 финансови проблема, които младите днес имат за разлика от родителите си преди

Всяко потомство има своите грижи, трендове и показа. Трудно може да се каже, че някое е било доста по-облагодетелствано от предходното. Младите хора в днешно време да вземем за пример се сблъскват с финансови проблеми, които не са били толкоз мощно изразени, когато родителите им са били на тяхната възраст. Например:

1. Образованието е по-скъпо. Ако учат в по-престижен университет в чужбина, на доста хора им се постанова даже да теглят заеми, с цел да покрият таксите.

2. Налага им се да икономисват по-дълго, с цел да си купят жилище. И тук постоянно се прибягва до заеми, само че като цяло е реалност, че сдобиването с прекрасен дом става мъчно и лишава време.

3. Дават повече пари и за наеми. Цените на парцелите, в това число и на наемите, варират и непрекъснато се трансформират, само че напоследък се задържаха на много високо равнище.

4. На младежите им е по-трудно да икономисват пари за черни дни. Донякъде поради високите разноски, ненапълно поради консуматорската просвета.

5. Мнозина не престават да разчитат на родителите си. Според скорошно проучване в Съединени американски щати 53% от хората на възраст сред 21 и 37 година получават или са получавали финансова помощ от родителите си. Макар да нямаме съответни данни по този индикатор за България, наблюденията демонстрират, че и у нас доста младежи разчитат на парична поддръжка от фамилията си.

Според вас има ли и други характерни за времето финансови проблеми, с които младежите се сблъскват? Споделете в мненията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР