Всяко поколение има свои собствени финансови разбирания и опит. То

...
Всяко поколение има свои собствени финансови разбирания и опит. То
Коментари Харесай

Как да станете по-богати от своите родители: 7 съвета

Всяко потомство има свои лични финансови разбирания и опит. То живее в нови, разнообразни условия, заради което би трябвало да се образува финансови познания и привички, като се съобрази с тези условия.

Понякога си коства да слушате какво ви споделя по-старото потомство и какви препоръки ви дава по финансовите въпроси. Има обаче такива обстановки и препоръки, които могат да ви разорят.

Ако желаете да избегнете финансовите неточности на родителите си, би трябвало да изградите свои положителни финансови привички и да отклоните доста разбирания, на които те ви предават.

Финансови специалисти дават следните рекомендации за тези, които желаят да станат по-богати от родителите си.

Не вярвайте сляпо на всички препоръки

Често хората, които нямат задоволително информация в региона на финансите, се доверяват на препоръките от други хора.

Помощта на финансов съветник не е доста публикувана у нас, само че в развитите страни хората, които нямат задоволително познания в региона на финансите, постоянно прибягват до професионална помощ.

Но не се доверявайте прекомерно доста дори и на такива експерти. Да помним 90-те години, когато хората, спестявали пари в продължение на доста години безусловно за ден, изгубиха всичко поради неразумни вложения.

Финансови консултанти, рекламиране на финансови артикули - би трябвало да ги изслушате единствено при изискване, че вземате решението сами, а не сляпо да следвате техните препоръки.

Сега, в ерата на технологиите и наличния интернет, всеки може да откри нужната информация, да прочете и да реализира някакво самообразование в региона на финансите.

За да избегнете превръщането си в жертва на необразовани препоръки или реклама, би трябвало сами да проучвате финансовите въпроси и да вземете решение въз основа на вашите лични изводи, а не на препоръките, които ви дават.

Разнообразявайте вложенията си

Много от по-възрастни хора имат много тясна визия какво значи да се влага и по какъв начин може да се прави това. За страдание, те постоянно са сигурни, че методът им по тези въпроси е най-правилен и той би трябвало наложително да се употребява от децата им.

Ако родителите се стремят да заобикалят риска, поучават децата си да влагат в сигурни принадлежности като спестовни сметки в банка, да изплащат заеми, да заобикалят акции и облигации.

Несъмнено тези способи могат да бъдат доста потребни и сполучливи, в случай че желаете да станете по-богати. Няма обаче една - единствена вярна тактика.

Ето за какво финансовите специалисти поучават клиентите си да диверсифицират вложенията и методите да натрупвате благосъстояние.

Това разрешава освен да се усили положението им, само че и да се понижат рисковете.

Променяйте работата си, когато имате изгода от това

По-старото потомство бе прекомерно отдадено на организацията, за която работи.

Често това бе нерентабилно за тях, а когато имаха опция да трансформират работата си и да печелят повече, избраха да останат на едно и също място, защото те бяха водени от безпричинно възприятие за отговорност и преданост.

Много хора постоянно вървят на работа всеки ден, без да се замислят за обстоятелството, че може би ги чакат по-добри условия и по-добри благоприятни условия зад ъгъла.

Лоялността е положително качество, само че не отдавайте живота си на една компания.

Експертите поучават да погледнете към професионалната си реализация по-интелигентно и да мислите стратегически. Чрез подобряването изискванията на работа и развиване на професионалните си умения можете да подобрите финансовото си състояние.

Планирайте пенсионирането си овреме

Днес хората живеят по-дълго. Следователно, си коства да се има поради, че животът след пенсиониране ще бъде нескончаем и си коства де се спестят пари естествен живот и след за пенсионирането.

Когато се замислите за вашите пенсионни приходи, имайте поради с тях ще би трябвало да живеете може би десетилетия. Този факт би трябвало да се отчитате, когато организирате вашите финанси за този интервал от вашия живот.

Затова специалистите поучават, финансовото обмисляне да стартира още в този момент, когато сте млади. В този случай ще имате повече шансове да живеете пълностоен, я не безпаричен живот в преклонна възраст.

Мислете първо за вашите финанси

По-старото потомство прекалено много има вяра в силата на висшето обучение.

Кой взел заем, с цел да заплати за следването на детето си, кой пренебрегвал личните си потребности, различен отказвал да спести пари за своето пенсиониране, с цел да има повече пари за децата.

Експерти настояват, че това е огромна неточност.

Когато достигнете пенсионна възраст и нямате финансова " въздушна възглавница ", ще е прекомерно късно да извършите нещо значително, с цел да си помогнете финансово.

Базово финансово обучение допустимо най-рано

В доста фамилии разискването на парични и финансови въпроси бе неразрешено, тъй като е " непристойно ", а " проблемите на възрастните " не си заслужават да разискват с децата.

Ако обаче не говорите за пари с децата си, това може да докара до обстоятелството, че те по-късно ще вършат неточности, които биха могли да бъдат избегнати.

Поради това специалистите считат, че родителите би трябвало да разискват финансови проблеми с децата, като основите на бюджетирането, фамилните разноски, огромните покупки, изплащането на заеми и доста други сходни въпроси.

Ако за тях не се приказва вкъщи и не се учи в учебно заведение, по какъв начин може едно дете да се научи по какъв начин да ръководи парите?

Живейте без задължения

Почти всяко семейство има заем. Купуваме на заем коли, жилища, смарт телефони, домашен уреди. Разпространени са бързите заеми, така наречен " заем до заплата " при доста високи лихви.

Животът на заем е рисково събитие от позиция на финансовото здраве, защото основава илюзията, че елементарно можете да си позволите да си купите всичко.

А факт е, че заради лихвата дадена покупка се оказва доста по-скъпа от цената, която бихте могли да платите, без да вземете заем.

Ето за какво финансови специалисти поучават да сведат до най-малко задълженията си по заеми, а не да взимате нови, преди да сте изплатили старите.

Разбира се, малко евентуално е средностатистическият жител да си разреши да закупи скъпи артикули без заем - апартамент или кола. Но си коства да избягвате непотребните разноски и заеми, когато става въпрос за домашни уреди, облекла или нов телефон.

Научете се да разпределите вярно средствата си, с цел да можете да купувате без непотребни заеми това, което в действителност ви е належащо и можете да си позволите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР