Всяко новородено бебе в община Баните ще получава по 1500

...
Всяко новородено бебе в община Баните ще получава по 1500
Коментари Харесай

Безплатни забавачки, 400 лева за брак и 1500 лв за бебе в община Баните

Всяко новородено бебе в община Баните ще получава по 1500 лв., реши Общинският съвет. Демографската рецесия, фрапантно намалялата раждаемост и все по- дребното деца в забавачките и двете предпазени учебни заведения в общината са аргументите за взетото решение.

На този стадий в бюджета за тази година са планувани 10 хиляди лв. за бебетата, само че сумата може да бъде увеличена, стига да има резултат, сподели пред Радио Пловдив Милен Белчев.

Това не е единственият жест към младежите и фамилии в община Баните. Петте детски градини са безвъзмездни, при подписване на цивилен брак общината отпуска 400 лв.. Опитваме се с всевъзможни лостове младежите да се задържат в планината.

Предстои общината да поеме семестриалните такси за младежи, които желаят да продължат образованието си и да останат в Родопите. Имаме потребност от лекари, медицински сестри, рехабилитатори, инженери. Предстои предлагането да бъде вкарано в разпоредба.

Кметът добави, че следва пенсионерите, които сега заемат работни места, да бъдат освободени, с цел да могат да бъдат назначени младежи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР