Всяко нещо, свързано с обществено напрежение, ни притеснява. Нашата задача

...
Всяко нещо, свързано с обществено напрежение, ни притеснява. Нашата задача
Коментари Харесай

Маринов: На протестите има хора, които са там, за да провокират полицаи и участници

Всяко нещо, обвързвано с публично напрежение, ни тормози. Нашата задача е да опазим публичния мир. На доста места стават митинги, които не са проведени според закона, действително там няма уредник, няма с кого да се води разговор. В групите участват хора, които очевидно под някакъв претекст, с друга цел са там или предизвикат служителите на реда, или предизвикат останалите участници в митинга. Там ние се намесваме, с цел да запазим реда. Така вътрешният министър Младен Маринов разяснява пред медиите обстановката с митингите в страната, заяви Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че шефът на ОДМВР Перник ревизира случая от видеото, на което се вижда, че жандармерист бие с палка протестиращ, а негов сътрудник го изблъсква настрана.

По време на чуване във вътрешната парламентарна комисия министър Маринов отхвърли да изнесе информация дали Министерство на вътрешните работи има данни за това, че част от митингите са платени.

За идния зимен сезон Младен Маринов изясни пред депутатите, че е в деяние взаимен щаб, основан в постройката на АПИ, в който вземат участие всички основни дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Той добави, че Министерство на вътрешните работи е в подготвеност при нужда да се направи спомагателна организация на придвижването и да се окаже помощ на бедстващи жители и обитаеми места, при неприятни метеорологични условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР