Всяко нещо си има максимално допустим период на употреба или

...
Всяко нещо си има максимално допустим период на употреба или
Коментари Харесай

5 неща, за които не сте подозирали, че имат срок на годност

Всяко нещо си има оптимално позволен интервал на приложимост или период на валидност.  Каналът във vbox7 демонстрира 5 неща, които също имат период на валидност:

Слънчевите очила имат период на валидност

Да, колкото и изненадващо да е за мнозина, става известно, че би трябвало да бъде внимателни с очилата, които употребяваме, с цел да пазим очите си от мощното слънце. 
Функцията на слънчевите очила е да пазят очите ни от нездравословните UV лъчи. Тази защитна дарба на стъклата се губи с времето. Ето за какво е добре да влагаме малко повече пари, когато си купуваме слънчеви очила, с цел да имат освен по-добра, само че и дълготрайна отбрана. Препоръчително е да купуваме очила от потвърдени магазини и да се доверяваме на мнението на експертите, с които е хубаво да се консултираме авансово.
               

A post shared by (@janaalina.st) on Apr 29, 2020 at 8:57am PDT

Чаят също има период на валидност

Ако пиете чай, единствено когато сте заболели, то най-вероятно той към този момент е изгубил своите потребни свойства. Чаят не се скапва, като прясното мляко да вземем за пример, само че съгласно специалисти след 2 години той губи своите потребни качества. Ето един бонус трик, с цел да запазите чая по-дълго - съхранявайте го във фризер за по-голяма успеваемост.
               

A post shared by (@chelseatea.r) on Apr 30, 2020 at 2:45am PDT

Слънцезащитният крем също има период на валидност

Гледайте постоянно периода на валидност, който би трябвало да е посочен на опаковката. Ако въпреки всичко не е споменат, специалисти споделят, че слънцезащитните кремове нормално устоят до 3 години, след което стопират да бъдат ефикасни.
               

A post shared by (@youareunoriginal) on Apr 30, 2020 at 6:28am PDT

Гъбата за баня

С времето върху гъбата за баня, с която се къпете, се натрупват пластове мъртва кожа и куп други микроби и бактерии. Затова специалистите ни поучават да ги сменяме на всеки един-два месеца. Така че да си знаете, гъбите за баня също имат избрана „ дълготрайност на живот “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР