Всяко насилие срещу жените е поругаване на Господа. Това заяви

...
Всяко насилие срещу жените е поругаване на Господа. Това заяви
Коментари Харесай

Насилието срещу жена е поругаване на Бог, заяви папата

Всяко принуждение против дамите е поругаване на Господа. " Това съобщи папа Франциск в новогодишното си обръщение от Ватикана, в което осъди използването и жестокостта против дамите в актуалния свят. Той прикани и да се приключи употребата на женското тяло.

В проповед в изпълнената с хора базилика " Св. Петър " папата отбрани същ оправата на дамите да търсят на ново място по-добър живот за децата си и осъди тези, които мислят единствено за стопански напредък, а не за благосъстоянието на другите.

" Колко постоянно женското тяло е жертвано на скверния олтар на рекламата, облагата, порнографията, експлоатирано като повърхнина за приложимост ", цитира думите му " Ройтерс ". Според Франциск женското тяло " би трябвало да бъде освободено от потребителско отношение и би трябвало да бъде уважавано и почитано ".

Папата постоянно приказва в отбрана правата на дамите и през април прикани католическата черква да признае публично, че в историята мъжете да господствали и с дамите е злоупотребявано полово. В същото време църквата не позволява дами да станат свещеници, не разрешава на свещениците да имат фамилии и има непоколебима позиция срещу абортите и някои съвременни техники за изкуствено оплождане, което съгласно критиците ѝ е груба интервенция в правото на дамата сама да взема решение какво да прави с тялото си, когато има свободен избор. " Можем да разберем какъв брой човечни сме съгласно метода, по който се отнасяме към женското тяло ", сподели той в проповедта си в сряда.

По мотив правото на дамите да имигрират в търсене на по-добър живот за децата си, папата съобщи: " Има майки, рискуващи рискови пътища в обезверен опит да дадат на плода на своята вътрешност по-добро бъдеще и са осъждани за това като безотговорни от хора с цялостни стомаси, само че със сърца, изпразнени от обич ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР