Всяко населено място има своите отличителни белези, по които се

...
Всяко населено място има своите отличителни белези, по които се
Коментари Харесай

6 признака, че си истински софиянец

Всяко обитаемо място има своите отличителни белези, по които се разграничава от останалите. Градската джунгла е цялостна с улични маймуни, а улиците са цялостни с коли, чиито водачи са подготвени да ти креснат “КОЙ ти е дал брошура, бе ” дори без да имат действителна причина.
И тъй като ние сме огромни почитатели на всички специфики на обичания ни град, в този момент ще ти представим няколко от нещата, които те вършат същински софиянец.
Ненавиждаш блъсканицата в 76, 204 или който и да е рейс, който върви по Цариградско
Не си същински софиянец, в случай че най-малко един път не си се возил в пиков час в градския превоз. Страхът да забременееш без да искаш, поради блъсканицата, миризмата, която идва от индивида до теб, или обстоятелството, че имаш още 12 спирки до у дома, са водещите фактори всякога да се кълнеш, че повече няма да стъпиш в 204. Просто не си заслужава за 1.60, само че все пак на последваща заран чакаш на спирката с още неустановен брой баби, които се блъскат, с цел да седнат на предните седалки, с цел да може да са по-близо до водача при положение на повреда.
Знаеш, че Централни Хали са по-скоро Централно Хале
Като заговорихме за баби, няма по какъв начин да не споменем обичаната спирка на всички пенсионери в София - Халите. Любима е по две аргументи. Първо, още от едно време в Халите се върви за месо, сирене и самун, а от както продават облекла и има голямо кафене (целия партер) се трансформира е еквивалента на мол за 70+. На второ място, само че не и по значимост, против постройката са чешмите с минерална вода, където всеки ден баби и дядовци слизат от трамвай 22 с празни туби и пълнят по 11 литра, а по-късно постепенно, само че славно потеглят към Банишора.
Знаеш къде се чакате, само че въпреки всичко питаш Къде се чакаме?
Ако температурата е над минусовите, часът е 5 следобяд, ти идваш от единия завършек на София, а приятелят ти от другия, мястото е едно - центъра. И идва въпроса къде да се чакате. Отправната точка за срещата ви е една - Народния спектакъл, без значение с какъв превоз ще дойдеш. Стартът на разходката е там, а от време на време финалът е на скамейка, 20 метра по-надолу в градинката.
ОСТАНАЛИТЕ ПРИЗНАЦИ НАМЕРЕТЕ В SOFIALIVE.BG!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР