Всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или

...
Всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или
Коментари Харесай

Глобите от КАТ - двойни по празниците

Всяко нарушаване по празниците, без значение какъв брой е огромно или малко, ще коства по 10 контролни точки на водачите, както и двойна санкция, обмислят от Министерство на вътрешните работи.

Промените се чака да влязат до седмица, с цел да могат да обзет почивните дни по Коледа. След това те ще важат за всеки уикенд и за всеки празничен ден.

Така да вземем за пример в случай че в почивен ден караме механически неизправно транспортно средство, ще губим двойно повече точки. Вместо 5, както е по закон, те ще са 10. Ако не сложим колан, още веднъж ще следва същото наказване.
Говоренето по телефона също ще ни коства 10 контролни точки вместо сегашните 4. Ще ни се наложи и да платим двойно по-голям акт.

Идеята на измененията е да се понижат злополуките, които стигат своя пик в почивните дни, а починалите са доста повече от тези в делниците.

" Шофьорите би трябвало да бъдат дисциплинирани. Не желаеме да събираме повече пари от санкции, а да научим водачите, че не са сами на пътя и че дават отговор за сигурността и на останалите участници в придвижването ", изясняват от Пътна полиция пред " Монитор ".

От там считат, че новите правила ще имат позитивен резултат най към този момент за недисциплинираните водачи.

От Министерство на вътрешните работи възнамеряват още да прибират книжката на всеки, който прави рискови изпреварвания, а с цел да си я получи още веднъж, да би трябвало да се явява на нов шофьорски изпит.

Санкцията ще се ползва главно на водачи, които изпреварват на двупосочни пътища и най към този момент на такива, които го вършат на завоите. Според статистиката там стават и най-тежките произшествия, които в множеството случаи са челни и съвсем всякога има починали при тях.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР