Всяко начало си има и край. А в живота на

...
Всяко начало си има и край. А в живота на
Коментари Харесай

Ексшефът на полицията стана строителен бос

Всяко начало си има и край. А в живота на човек му се постанова да взима сложни решения, които би трябвало да се вземат. Така дава отговор на въпроса за какво напусна изненадващо системата на Министерство на вътрешните работи някогашният началник на пловдивската полиция Христо Разсолков.   

Миналото лято той подаде оставка от управителния пост и внезапно смени професионалното си занятие. Оттогава 36-годишният експолицай управлява сполучливо фамилната строителна компания под тепетата.  Твърди обаче, че работата в полицията към момента му липсва.

„ Няма по какъв начин другояче да бъде. По-голямата част от съзнателния ми живот е минал в системата “, твърди Разсолков. Едва 17-годишен той постъпва в Академията на Министерство на вътрешните работи, която приключва през 2003 година. Трябвало да бъде разпределен в полицията в Благоевград, само че той решил, че избира да работи в София. Така съумял да стартира в столичното Седмо районно като действен служащ по линия на наркотрафика. Година и половина по-късно го изтеглили в бранш „ Наркотици “ в Столична дирекция на вътрешните работи. През 2009 година станал началник-група там, а през 2010-а оглавил бранша. Там се срещнал и с някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Костов, по чието време той се издигна до началник на регионална дирекция. Категорично не е склонен с изказванията, че е бил негово протеже. " В столичната дирекция бяхме просто сътрудници, даже работехме на разнообразни етажи. Никога не съм търсел връзки за предопределение или растеж в кариерата ", твърди Разсолков.  

И тъй като ориста си знае работата, през 2013 година той въпреки всичко бил изпратен на работа в избегнатия при разпределението от школата Пирински край - като шеф на Районното в Банско. През 2014 година се издигнал до зам.-директор на полицията в Благоевград, а през януари 2015-а към този момент ръководел Областната дирекция там. Така едвам 33-годишен Христо Разсолков станал най-младият полицейски шеф в системата. Същото лято изненадващо получил предложение да оглави Пловдивската дирекция.

„ Бяхме със брачната половинка ми на море, когато ми позвъниха по телефона и ми оповестиха, че на идващия ден ще ме показват пред персоналния състав в Пловдив. Беше огромна изненада, само че одобрих, тъй като полицейската работа е виновна, пък и беше извънредно време да се прибера при фамилията си в Пловдив “, спомня си към този момент някогашният служител на реда.  

Малцина знаят, че Разсолков е шурей в Пловдив от цели 11 години. Заради работата си обаче се е подслонявал на квартира в София, Банско и Благоевград, като се прибирал под тепетата при дамата и детето единствено в дребното почивни дни, които имал. След като поел Оценка за съвместимост на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, някои твърдели, че е следващият парашутист, а локална журналистка даже решила да го ревизира, като го попитала познава ли булевардите в Пловдив.  

Сега експолицаят върти делата във фамилната строителна компания „ Линер “, вдигнала някои от емблематичните здания в града. Тя е основана преди 26 години от тъста и тъщата му Атанас и Любка Кемерови. „ Те са безспорни експерти и ние с Радостина непрекъснато се учим от тях “, споделя сменилият полето на изява Христо Разсолков. Кабинетът му във фирмената постройка сред новотела и Трето районно е много по-луксозен и по-тих спрямо директорския в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.  

Слагайки на кантар двете работи, той признава, че новата е по-спокойна и по тази причина има повече време за фамилията си. Не пропуща обаче да добави, че досегашният управнически опит, добит в Министерство на вътрешните работи, му е доста потребен и в частния бизнес. „ Няма значение дали управляваш 2000 или 100 чиновници. Адаптирам във компанията нещата, научени в държавния бранш. Важното е да можеш да организираш активността. Сега строим няколко обекта по едно и също време, всеки си знае отговорностите, какво и по какъв начин да прави. И даже да ме няма половин година, работата ще продължи да върви без неточност “, уверен е предприемачът с полицейско минало Христо Разсолков. И не не помни да добави, че в пловдивската полиция работят едни от най-хубавите експерти, на които всеки шеф след него може да разчита.

Морска връзка го тласка към тепетата 

Освен назначението му в Пловдив, с морето е обвързвана и историята на запознанството сред младия служител на реда Христо и бъдещата му брачна половинка Радостина. През януари 2006 година двамата били на зимно море в курорта Св. Константин и Елена.

Почивали в разнообразни хотели, само че един ден общи познати ги срещнали и искрата пламнала тъкмо в най-големия мраз. На идната година се родил синът им Христо, а през 2008-а вдигнали и сватбено празненство в ресторанта на хотел „ Санкт Петербург “ в Пловдив.  

Днес брачната половинка му също работи в фамилната компания. Доскоро била юрист там, а към този момент е съуправител и дясна ръка на мъжа си.

11-годишният Христо Разсолков-младши, пък в този момент приключва 4. и се стяга за 5. клас в ОУ „ Алеко Константинов “. Момчето постоянно се е гордяло, че татко му е служител на реда. Разсолков-старши обаче твърди, че ще го остави самичък да избере специалността си, когато порасне. " Аз също самичък съм избирал пътя си в живота, и синът ми ще има това право ", споделя таткото.  

Самият той се поддържа в добра физическа форма, като спортува постоянно. Любител е  на планинските екскурзии, които прави или със фамилията си, или с другари. И не пропуща през зимата да покара ски в Банско с дамата и детето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР