Всяко кътче, всеки заден двор, в които има нефтопродукти, трябва

...
Всяко кътче, всеки заден двор, в които има нефтопродукти, трябва
Коментари Харесай

Едрият петролен бизнес: Всяко кътче с горива трябва да са знае

Всяко кътче, всеки заден двор, в които има нефтопродукти, би трябвало да мине регистрация. Ще преглътнем отлагането на отлагането, въпреки да е допустимо ново отсрочване. Това обаче оставя шизофреничното чувство, че някой не желае да проработи Законът за регистрацията на компаниите, занимаващи се с петролни артикули. Не желаеме да влизаме в реториката на улицата и да облечем служащите си с жълти жилетки и да излязат на митинги.

Това разяснява във вторник пред публицисти ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев във вторник по време на полемика за проблемите на петролните и газови пазари. По думите му решението на Народното събрание да удължи периода за регистрация с още три месеца – до 27 януари 2020 година, единствено поддържа сивия бранш в сектора, който таман почнал да се чисти. Според Терзиев към този момент се забелязвало понижение на незаконните продажби, само че не сподели с какъв брой тъкмо, като изясни, че следва БПГА да поръча пазарен разбор на неправителствена организация.

Терзиев уточни, че над 50 % от този бизнес членува в ръководената от него асоциация и съвсем всички техни обекти към този момент са регистрирани или са пред регистрация. По показани от него данни на финансовото министерство, комерсиалните обекти за горива са малко над 2 хиляди и в случай че от обсега на регистрация се извадят строителните компании и земеделците, които по неофициални данни имат сред 7 и 8 хиляди ведомствени бензиностанции, обект на новата регулация ще си останат досегашните компании.

" Трябва да е ясно, че нафта от 1.60 лева за литър е невъзможна, не тъй като не ни се желае, а тъй като в нея не са включени 60 стотинки от налози и акцизи ", предизвести Терзиев.

Според него при регистрация и фискализация на всички обекти, работещи с горива, най-малко 15 на 100 от бранша ще излезе на ярко. Терзиев разяснява, че всеки в този бизнес е допускал нарушавания или е бил в обстановка да не може да покрие законовите условия, само че е значимо всички да работят при равни условия и да има съответни банкови обезпечения, тъй като посредством тях се изправят грешките и се предотвратява осъществяването на нови. " Когато се почисти пазарът, когато се излекува секторът и придобие имунитет, може да се приказва за отпадане на обезпеченията ", добави Терзиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР