Всяко извеждане на американски войски от ще се осъществява след

...
Всяко извеждане на американски войски от ще се осъществява след
Коментари Харесай

Блинкен: Извеждането на войски от Афганистан ще бъде съгласувано със съюзниците в НАТО

Всяко извеждане на американски войски от ще се реализира след координиране със съдружниците в НАТО, съобщи през днешния ден държавният секретар, представен от ТАСС.
Преди началото на срещата на външните министри на държавите-членки от НАТО той съобщи, че „ тук, с цел да споделя нашите хрумвания, само че повече, с цел да чувам и да се съветвам ”.
„ Когато настъпи вярното време, ще напуснем дружно. Ние сме единни със съдружниците в ”, акцентира министърът.
Проблемите с извеждането на войските от Афганистан е една от главните тематики на срещата на министрите на 30-те страни от НАТО, която се организира на 23 и 24 март в Брюксел.
Министрите ще обсъдят въпроса по отношение на целесъобразността от извеждането на НАТО-вските войски от страната след повече от 20 години бойни дейности.
 Специфична дипломация: Как Русия се приготвя за изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан Специфична дипломация: Как Русия се приготвя за изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан
Съединени американски щати подписаха историческа договорка с талибаните още преди година, само че, както се очакваше, това не докара до бърз резултат. Преговорите меж...
Съгласно мирните съглашения на Съединени американски щати с, Съединените щати и НАТО би трябвало да изведат своите войски от Афганистан до май тази година. Военната обстановка там обаче остава извънредно напрегната, огромна част от групировката на талибаните не крият дейната си подготовка за настъпателни интервенции против държавното управление тази пролет.
При тези условия и двете вероятни решения за страните от НАТО може да имат трагични последици. Извеждането на войските от страната освен ще отслабят управляващите в Кабул, само че и ще деморализират държавните сили, давайки мощен сигнал за деяние на „ Талибан ”, както и на по-радикални терористични групировки, чиито ръководители в никакъв случай не са подкрепяли съглашението със Съединени американски щати.
Оставайки в Афганистан, лимитираните сили на НАТО няма да позволен обстановката да се обърне и тази стъпка ще бъде необятно употребена в пропагандата на антиправителствените сили, които ще настояват, че на съглашения със Съединени американски щати и НАТО не може да се има вяра. Също по този начин може доста да укрепи позицията на непримиримите ислямисти.
В същото време Съединени американски щати и НАТО няма да могат да усилят доста военното си наличие в страната, с цел да извърнат обстановката. Ресурсите за това са незадоволителни заради общата отмалялост от афганистанската акция измежду страните от алианса, както и заради тежките стопански последствия от коронавирусната пандемия. В подобен случай, в случай че по-късно талибаните въпреки всичко надделеят над държавните сили на Афганистан, това ще се трансформира в същинско военно проваляне за алианса в най-голямата акция в неговата история, траяла две десетилетия, т.е. в пагубен по мащабите си резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР