Всяко искане за заплати води след себе си нови искания.Това

...
Всяко искане за заплати води след себе си нови искания.Това
Коментари Харесай

Асен Василев: Всяко искане за заплати води след себе си нови искания

Всяко искане за заплати води след себе си нови претенции.

Това съобщи за БНР финансовият министър Асен Василев.

" През последните 15 години има единствено една, в която от Министерство на вътрешните работи не са протестирали за заплати. През предходната те получиха нарастване с 20%. Да се прави ново, само че без тази система да е реформирана, ми се коства не доста рационално. Това обаче е преценка на депутатите ", акцентира Василев.

Той разяснява и настояванията на синдикатите да бъдат обезпечени спомагателни 300 млн. лева за повишение на възнагражденията в бюджетната сфера:

" Всичко е допустимо, само че е въпрос на преценка дали тази политика би трябвало да се организира. Народно събрание преценя. Ние ще му предоставим информацията. Моят съвет е доста деликатно да се огледа какви са заплатите, какъв брой са се вдигнали през последните няколко години и дали изборно да се покачват в някои браншове. В момента се подхожда с идентичен критерий към всички. Ако депутатите решат да вдигнат изборно заплатите в някои браншове, това е тяхно право ".

" В финансовата стратегия има запаси, тъй като всички средства за завършващите европейски стратегии са заложени, без оглед дали плановете ще бъдат действително приключени. Има известни буфери в бюджета, само че те не са толкоз доста, с колкото би било умерено ", посочи министърът на финансите.

" Бюджетът е осъществим, само че е мъчно осъществим. Към края на май заварихме недостиг от 1.2 милиарда. Вече сме на остатък от 200 милиона. Приходните организации заработиха в един по-ритмичен режим. Ръст от 1.8 е една концепция по-нисък от този, който ще реализираме. Не се тормозя за бюджетния недостиг от 3% все още. Очаквам да успее да издържи бюджетната рамка ", изрази очакване Асен Василев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР