Всяко хранене не е пълно без бутилка хубаво вино. Всеки

...
Всяко хранене не е пълно без бутилка хубаво вино. Всеки
Коментари Харесай

6 начина да направите виното по-вкусно

Всяко хранене не е цялостно без бутилка хубаво вино. Всеки има свои лични желания за усет, марка и способ на произвеждане. Някой счита, че виното е добър подарък и подарява на другари набор от виновност. Съдържанието, обаче, не постоянно може да се хареса. Ако не харесвате усета на виното, към момента има опция да го употребявате по предопределение.
Насищане с О2
Винопроизводителите знаят, че с цел да се разкрие винения букет, някои сортове се нуждаят от засищане с О2. Това се прави, с цел да се изпарят тези субстанции, които придават противен усет. Ето за какво е по-добре да приготвите необятни високи чаши за вино, в които виното да е в контакт с въздуха, доколкото е допустимо повече.
Методи за декантиране
В заведенията за хранене в този развой взе участие особено подготвен човек. Можете да приложите тази процедура и вкъщи. За да извършите това, използвайте елементарен пасатор с купа. Режимът на пулсация ще разбърка виното и ще го насити с О2.
Можете също да декантирате в бутилка. За задачата част от виното се изсипва в чаша, а останалото вино се разклаща деликатно в бутилката. Можете да налеете част от виното във рубрика за вино, към час преди идването на приятелите.
Има и метод да налеете вино от по-далечно разстояние от нормално. Това ще изисква образование, с цел да не се разлее виното около чашата.

Греяно вино
По принцип греяното вино може да се направи от всяко вино. Това е обичана техника на европейците за нашарване на студените вечери и срещи с другари. Погрешно е да се счита, че единствено аленото вино е уместно за това. Основният състезател тук ще бъде селекция от подправки, плодове и ягоди. Можете да си извършите неповторимо греяно вино. Основният принцип е, че виното се загрява, а не се вари.
 8 обстоятелството за изгодите от аленото вино 8 обстоятелството за изгодите от аленото вино
Чаша изсъхнало алено вино освен ще ви помогне да се отпуснете след тежък ден, само че и ще усъвършенства благосъстоянието ви. Ето какви се изгодите...
Празничен коктейл
Много елементарен метод да покажете креативния си гений. Ако добавите газирана напитка, плодов сироп и лед към виното, ще получите апетитен коктейл. Важно е да го подготвите авансово и да го охладите. По-добре е авансово да помислите за състава на добавките. Може да бъде и различен алкохол - ракия, ликьор. Можете също по този начин да добавите сок, минерална вода. Пресни плодове, шушулки ванилия, цитрусови плодове съвършено ще скрият противен усет или киселина.
Шампанско
Как да превърнете пенливото вино в шампанско? Най-често срещаните стафиди ще оказват помощ за това. Малко количество от сухите плодове ще върне мехурчетата в чашата. Освен това сушеното грозде може да усъвършенства усета на изсъхнало вино или брют.
Сорбет
 Как в действителност се чисти леке от алено вино Как в действителност се чисти леке от алено вино
Това, което прави виното толкоз мъчно за разчистване, е фактът, че това е „ композиционно ” леке, формирано от багрилен, за...
Много автентично сервиране на вино - винен сорбет. За лятна вечер незаместим десерт, който несъмнено ще разнообрази ястието и ще му придаде чудатост. Първо, би трябвало да замразите виното на дребни порции във форми. След това сложете кубчетата в блендер и ги нарежете на комфортни части.
 За да сервирате сорбет, би трябвало да изберете необикновени чаши или купи. Украсете с листа от подправки, пресни плодове или плодови филийки. Можете да премахнете неприятния усет със сок, който би трябвало да се добави към виното преди заледяване.
Бонбони във вино
Един непредвиден метод да измененията усета на виното, а от време на време и цвета, е да добавите бонбони в бутилката. Става въпрос за прибавяне на бонбони с разнообразни усети и цветове. Ако поставите няколко вкусни бонбона в бутилка вино ден преди празника, можете да получите занимателна напитка - алкохолът ще се оцвети и ще придобие нов усет.
Като цяло вино, което не харесвате, към момента не е съображение, което да го изпрати на боклука. Ако опитите не съставляват интерес, постоянно можете да употребявате вино за марината или сос. Освен това, гостите могат да имат друго мнение за усета на виното и ще им хареса.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР